Iberet VS maltofer

Siapa di sini yg makan iberet tak berkesan? Then tukar kepada maltofer yg kandungan iron lebih rendah, tapi hb darah boleh naik dengan baik pula.

2 Balas

hi mommy. dua² tak serasi dgn sy. mkn mcm² jenis ubat iron last last cucuk cosmofer dan inferon. baru la cantik rekod hb sy 🤣 doktor bagi pilihan zincofer dgn iberet sahaja sbb hb sy agak rendah. kata doktor tk sesuai consume maltofer. konklusinya semua ubat iron tak sesuai dgn sy kecuali injection 😂 semoga dipermudah urusan mommy & baby

2y ago

Alahai..takut dgr 😖😖😖

mulanya saya ambil zincofer tapi sebab tak boleh tahan sangat bau ubat tu muntah-muntah terus tukar maltofer dari 10 weeks. alhamdulillah hb normal.