7April 2024 37weeks 3hari

siapa dekat sini yang due 7april tapi dah bersalin ? berpaa berat baby korang ye? #ingintahu berat baby terkini saya dah 3.2kg , besar ke?

12 Balas

Ikut kata doktor. Kalau doktor kata normal, normal. Kalau doktor kata besar, besar. Sebab setiap ibu mengandung kondisinya tak sama. Tak boleh nak samakan. Untuk saya sendiri, 3.2kg pada 37 weeks tu besar. Saya tak boleh bersalin normal. Doktor akan advice saya untuk czer.

2mo ago

@Nursyakila Suhaidi, faham perasaan mommy. Macam saya bersalin 37 weeks, berat baby 2.4kg, Alhamdulillah. Last checkup masa 36 weeks tu berat baby 2.25 kg. Waktu ni saya dah cuak sebab doktor kata kalau saya nak bersalin normal, berat baby 2.5kg tu just nice untuk saya. Atas 2.5kg high chance untuk csec sebab tulang pelvic saya kecik. Cuba awak dan suami bincang dengan doktor awak apa possibility delivery method yang sesuai untuk awak. Semoga dipermudahkan urusan awak 🌹