Bibir mulut pecah ...

Siapa dekat sini bibir mulut dia pecah ketika hamil mcm saya

20 Balas

Sama sye pun sis.. xpnah smpai merekah bibir, mngelupas smpai brdarah2.. huhu tgn lak gatal.. msti nk kopek.. 🤭🤭 sye kerapkan mnum air then sapu lip balm.. hehe jp2 mnum jus, pastu mnum susu lak.. air kosong mmg kne hadap klau dah jd cmtuh.. klau xgituh lupa diri jap.. hehe 😁😁💖

saya masa trimester 1 & 2 bibir pecah2, pakai vaselin lip mask & order lips mask pun kejap je. kalau pakai pun masih rasa kulit bibir kering, pastu pecah2 sampai tahap pedih luka dan melekat2. trimester ketiga kembali elok tapi diganti pula jeragat di kawasan hidung..

Alhamdulillah tak.. Sis sapu vaseline.. Bila bbir mngering.. Rajin2 basahkan bibir sambil minum air kosong.. Jgn Basahkan bibir dgn air liur.. Hrpnya cepat baik ya..

aah saya pun mulut pecah. mungkin sbb kurang air sbb saya kerap muntah. baru nak g cari lipbalm sbb dah teruk sgt.

Sy mgndung bawaan baby skliling mulut sy pecah2 merekah 😂😂 sy just apply moisturizer slalu spya xkring..

Tiap mlm sebelum tido amalkan sapu vaseline.. Sapu nipis je.. Alhamdulillah bibir sy xkering lagi..

Sy pon bibir pecah2.. tp sy selalu letak aloe vera kt bibir. alhamdulillah x pecah sgt dah

Sy amlkn daura myk klpa dra , mkn skli letk dkt muka bibir rmbt sgt ok

sme lh , tiap2 jam letak vaseline hahah

Saya tapi saya rasa dah minum lebih