Duedate bulan Ogos, ada symptom apa??

Siapa dah masuk week 36?? 9 bulan...tarikh due??? blh share symptom

13 Balas

due 18/8, this week ada tanda keluar lendir , sedikit darah & mild contraction. khamis saya pergi hospital untuk check tapi dr diagnosed as false contraction & bukaan belum ada. saya syak braxton hicks sebab dehydration 😅 masa checkup tu dr ada drip iv 1 botol, lepastu terus okay dah sampai ke harini . cuma kena seluk 2x 🥲 memang sakit & tak selesa , sampai sekarang ada kesan darah coklat2 lepas kena seluk. doakan saya semoga bersalin dalam waktu terdekat ya ❤️ tak sabar nak jumpa baby ❤️

2y ago

insha allah sis, jika baby pertama jln lebih tp jika kedua , pelvic tak ketat, maka slow walk aje dan lbhkan rehat pd masa ni.

sy due 17/8 tido pun tak selesa perut kdg² mengeras jer . sakit pinggang , sakit perut pun ade . dkt kemaluan pun rasa mcm mencucuk² . nk jln pun termengah² rse tak larat sgt . bby pun aktif bergerak² jer hehe 🥰 doakan sy selamat bersalin ya mommies² semua .. 😊

2y ago

terima kasih puan . semoga kita semua dipermudahkan segala urusan amin. 😊

Due 31/8. 3/8 ni masuk 36w. Sakit pinggang yg amat. Kat kemaluan mcm sesuatu nak jatuh rasa berat sgt. Kelengkang sakit. Baby mengeras. Tapi masih active gerak. Harapnya bersalin pd due la jgn lambat or awal sgt 😂

2y ago

saya due 26/8 mmg rasa gitu utk anak kedua, sbb pelvic regang berbanding dgn anak pertama. Dah nak tiba masa, slow walk jgn stress perbanyakkan rehat lbh, saya baring lbh lepas itu rasa ok..semoga allah permudahkan bersama.

saya due 30/8 ,tapi kene serah dri 16/8..bby gerak, kdg² ngeras,pingang dah start sakit,kaki bengkak,dkt kemaluan mcm Rasa mencucuk... doakan urusan saya dipermudahkan

saya 22.8 tpi dri kemrin smpai la hri ni asal perut mngeras msti rasa skit sampai ke ari ari. kdg kemaluan pun sakit jga. ptg tadi ada kluar lendir2 berwrna hijau

2y ago

betul itu lendir hijau terus check

saya due 25.8...perut banyak mengeras Dr bergerak...baby masih songsang lg.. doakan bb sy masuk laluan yg btl dlm masa terdekat ni ye..

2y ago

sama sama sis, doakan saya juga due 26/8 .. terima kasih

sy due 6/08..sakit mcm sengugut kuat tapi skjp je sakit pahtu dh ok xnk pergi hospital sbb rsenya sakit main main je..skrg 39weeks1days ,

2y ago

payah pulak ye false contraction kut

saya 24/8/2022 lom ada syntom stkt nie,masih aktif,suka bergerak supaya cepat bersalin..doakan saya yea..

due 31/8 simptom perut mengeras cirit ade sikit sakit pinggang sakit perut pun ade

2y ago

sama lah due kita..harini baby banyak mengeras je dari gerak²..

sy 9.8...x kluar apa2 tanda lgi..sakit pun on off je..baby srnok sgt duk dlm perut..😅

2y ago

😱 berdoa sis .. insha allah dipermudahkan bersama amin