Bersalin normal . Siapa ade pengalaman ade isi dlam vagina lepas normal delivery?

Siapa bersalin normal sini? Saya bersalin normal hari ke-18 harini. Luka episiotomy jahitan mcm dah ok sbab dah xnmpak jahitan tu dah. Tp terkejut tengo dlam vagina mcm ade isi … Risau pulak tengo. Sbab tu kot bila berjalan mcm rasa xselesa2 skit rupanya mcm ade isi dlam vagina tu. Nak tanya mmg lepas normal delivery akan ade ke isi mcm tu ? Dia akan hilang sendiri tak? Ke saya perlu risau and cuak ??? #firsttimemom

9 Balas

Isi tu timbul merah2 tak? Kalau dalam vagina mybe you pergi check je . Macam i dulu dkt jahitan tu ada daging merah timbul merah2 tepat 2month hilang sendiri which daging tu dah kecut and baik. Macam situation i mybe jahitan i tu tercabut before luka tu nak cantum and kering.