Bra for preggy mummy

Siapa ada suggestion bra utk preggy mummy😭 sekarang dah masuk minggu ke 13 makin hari makin membesar pula breast. Sakit pula asyik pakai bra masa sebelum preggy dulu🥺

17 Balas

Sy punya breast drp 36B dh naik jadi 38B , tak selesa pakai bra yg ada cangkuk dan cotton nnt gatal2. Means bra yg selalu pakai before pregnant. Sy survey2 jumpa bra mcm sport kain pulak jenis latex fuhh selesa terus pakai tak gatal, sejuk je. Selesa giler. Tp beli sikit jela sbbnya nnt saiz dh menurun lepas bersalin. Yg penting kena beli bra yg breast feed baby tu yg blh buka kt depan. Cari jenis latex jugak.

Saya beli ni sis, seelesaaa sangat, murah pun murah. Saya jenis tak suka pakai bra nak2 lagi bila breast and baby dah membesar. Tapi bila pakai bra ni, tidur pun macam tak pakai bra… sesuai untuk nursing , so boleh beli banyak2,, pat belii https://shopee.com.my/product/338339316/4063333442?smtt=0.31751079-1655483762.9

sma la sis..Sy sejak pregnant x suka guna bra..Sy guna singlet yg ada span ja..atau pun Jenis baju dalam yg remaja pakai tu..mcm sport bra..tpi yg longar2..janji puting x menyerlah.😅😅..klo d rumah mmg x pakai bra langsung...

2y ago

sbb klo nak beli bra..takut membazir...nnti x dpt pakai...sbb makin lama makin besar😅😅..sma area sana kuat berpeluh...jdi lg selesa x pakai kan..

Beli bra maternity. After bersalin boleh pakai lg. Memang sakit kalau pakai bra before pregnant sebab size breast makin membesar. Cuba beli bra baru size sekarang ataupun besar sedikit yang tiada besi. Harap membantu.

Saya beli balik brand sama. Cuma dulu 75cm, sekarang naik ke 85cm. Beli besar sikit boleh guna cangkuk dalam sikit dan boleh pakai lebih lama. Kalau nak beli nursing bra, brand shapee okay.

Saya hrtu nurse just suruh tukar bra je, dia suruh cari yg longgar sikit, dia ckp xkisah besi ke apa, janji longgar, sy beli yg jenis kain je, n tali tebal, alhamdulillah so far selesa

Beli nursing bra & saiz lagi besar dri size kita pakai before pregnant , saya pnya size bra pon naik mendadak sejak pregnant ni .. dari size 38B .. now 42B itu pon mcm nak ketat lagi ,

hawanis bra bagus sis.. lembut tapi tetap nampak kemas.. yg penting selesa sangat..

i beli kat aeon je.. ade scarlet utk maternity punye range dlm 29.99 sehelai

Saya pakai bra uniqlo je preggy sekarang sebab tak selesa yang ada besi.