size baby kecil

Siapa ada pengalaman size baby kecil tp minggu dh 30 ke atas.tp size baby masih mcm minggu ke 20 ke atas.boleh bagi tahu pengalaman masing² , sebab , risikonya n mcm mana nk atasinya😌

8 Balas

Sy scan masa 37week berat baby 2.1kg. Terus doktor suruh warded utk dipaksa bersalin. Kena induce ubat 4bijik tp jalan bkk 3cm je. Last2 kena emergency czer sbb baby dah stress dan jantung baby drop. Alhamdulillah baby lahir 2.3kg skrg dh 22hari berat 2.7kg

Sama lah sis. Saya haritu scan 33weeks, berat baby 1.75kg je. Masa 36weeks baby 2.10kg. Ni dah 39weeks, harap2 baby makin membesar. Sebab berat saya naik 1.5kg dlm masa seminggu 😅 makan xboleh nak kawal bila dh dekat due.

Saya last week scan 35week dgn doc KKIA kata baby kecik, sebelum ni doc kata baby okay n besar, smpai kne refer pakar sbb maknya kecik, takut tak boleh salin normal. So kita tggu apa kata pakar jela, insyaAllah baby sihat.

Anak kedua dulu pun sama doc scan anak kecik..saya cuba minum susu anmum Alhamdulillah naik jgk berat tu..tp kena paksa bersalin awal jgk 2 mggu..bila anak kluar berat ok jer 2.78kg..

Kata org, durian bole bantu dlm tingkatkan berat bayi. Saya dh try, dr 1.1 kg, 3 minggu lepas mkn durian meningkat ke 1.6 kg

last sy scan 34 week bby 1.4kg je 😂 yg penting anak sihat dan active

Bila scan memang doc kata baby awk kecik ke?

4y ago

Banyakkan minum susu. Tapi bila scan semua okay je kan? Cuma baby kecik ye?

Dokter xckp pape ke awk

4y ago

Doktor ckp xde risiko ape² pun .cuma nnti mungkin d suruh bersalin awal.tp kene buat scan detail dgn doktor pakar dulu n tggu result doktor pakar dulu