Anak gelap selepas masuk darah.

Siapa ada pengalaman ni? sYa shaa, sya lahirkan bby sya 36week 4day dlm keadaan trpksa sbb air ktubam bocor, dktor sarankan sya utk branak awal xkot ad jngkitan kuman, after 6jam mlahirkn tu dktor kesan bby ad lekuk kat rusuk, pnafasan dia pun lemah, jdi trpksa pkai oksigen trus ke nicu n dtdurkn 5hari, msa dlm nicu kuning dia 700 smpaikn trpksa masuk darah, dia x sempat mnyusu badan trpksa puasa.. Anak sya lahir putih, lpas dri masuk darah n kuning kuat tu anak sya brubah jdi hitam n bibir kebiruan, dduk kat nicu 5hari n tukar ke wad scn 18hari, semua ddok dlm kuib, org kata budak duk dlm tu panas tu jdi gelap.. Bby dh nk masuk 3bulan, masih gelap lagi..Bnyk bnda nk bagitahu lagi, cuma nk tahu yg ni, ad x sapa2 mcmni

1 Balas

Tiada pengalaman puan. Anak saya pun lahir kulitnya cerah.. Dah 2 tahun lebih, kulit jadi sawo matang (umur setahun dah nampak) . Tiada masalah sebab sebelah ayahnya pun ada yg kulit gelap. Ada juga anak buah saya masa kecil gelap, nak ke umur baligh, cerah kulitnya. So, selagi keturunan ada yg campur warna gelap cerah ni, nak tenang hati, tak payah lah fikir sangat warna kulit anak. Bukan kuasa kita nak anak kulit cerah kulit gelap. Kadang ada yg tanya, kulit tak ikut mak, saya jawab kacukan mak ayah eh, dapek lah warna kulitnya gini. Anak kacukan kan (kami dua2 Melayu) . 😉Haha