Rasa ada benda di tekak.

Siapa ada pengalaman mengandung dalam minggu ke 17 smpi sekrang sy ni minggu 34 rasa ada sstu di tekak. Tiap2 hari kena kadang sampai nak telan air ludah pon tak boleh. da tanya doc tapi doc kata bukan tyroid ke apa. Sakit perit sangat. Sebab apa erk? kalau ada siapa pernah lalui share la apa yg korang buat utk legakan sakit ni. #34weeks

2 Balas

mungkin pedih ulu hati ? saya pernah rasa mcm ada bola pingpong kt tekak.. panik juga. tp sy saya buat deep breathing, relax, minum air suam perlahan-lahan. alhamdulillah.. ok.. kerap buat senaman sesuai kehamilan atau berjalan

Ya sy pernah rasa..memula mcm sangkut ubat..tp mkn bulan jgk br hilang rasa tu..pastu kalau pakai tudung, rasa mcm tlalu tcekik 🤣 pdhl pakai mcm biasa je..x phm jgk huhu