Pengalaman induce

Siapa ada pengalaman induce sebelum due date ya ? Alhamdulillah sy dah dpt tarikh utk bersalin awal pada 38week something (around 23mei ni) . Cuba cter skit pengalaman inducenya.

4 Balas

Sy ada pengalaman induce anak pertama..sebelum induce doctor cakap risiko pecah rahim kalau belon meletup.. Buat takut sy je doctor praktikal kot, doc muda. Pengalaman sy.. Induce ubat n belon tak sakit sgt.. Induce drip yg sakit sangat setiap 5 minit..tp kalau sakit sgt masa induce ubat n belon cepat2 bagitahu nurse.. Jangan duk tahan sakit sampai nangis2..sy belon jatuh dalam mangkuk tandas terus masuk LB.. Bukaan baru 4cm..terus bg induce drip..doc bg ubat tahan sakit tetap sakit juga.. Katanya hanya kurangkan sakit 10%,je.. Ubat tahan sakit tu buat sy mengantuk, mengantuk pun tak boleh tido sbb sakit..

4w ago

Ooo gtu . Baik2

induce ni function dia cptkn bukaan. tapi pain tolerance dan brp lama progress bukaan ats bdn masing2. tp sblm tu nti dktr akn seluk check bukaan sblm pilih method induce. ada pil, belon, drip. klu xde bukaan pkai induce pil, ada bukaan sikit induce belon, klu dh masuk LR induce drip.

Hai sis boleh tau kenapa doc suruh bersalin awal ye?

4w ago

Sy minta