Masuk wad 9/2/24

Hai mommy….due date saya 24/2/24 tpi terpksa beranak awai..9/2/24 ni dh kena msuk wad terpkaa brsalin 38week…tkutnya org ckp bersalin induce ni sakit…sapa ada pengalaman kt sini…Cercitaa skit🤭

8 Balas

sy 40weeks hritu kene serah diri.. merasa jugaklah kene induced belon... tak sakit tapi sngt xselesa lagi2 kalau nk duduk... siksa btul rasanya... tapi belon xjatuh2 juga last2 nurse yg cabut sbb suspect air ketuban leaking... masa lepas cabut tulaa.. contraction mula mengganas... rasa nk tercabut nyawa .. cek bukaan still 3cm poor progress rahim masih tebal... last2 emergency czer sbb baby dah berak dlm perut 🥹

saya baru lps bersalin 20/1 haritu, kne serah diri 38minggu sbb gdm on insulin, 3x induce ubat tp tak berjaya sbb bukaan smpi 2cm je last kne czer 😅 6hari kat hospital, bersalin kat hospital putrajaya, masa lps induce tu tkd rse sakit contraction sngt, sakit manja2 je ntahlah mungkin induce ubat tk serasi dgn bdn saya, hosp putrajaya induce ballon dgn drip diorang tk bagi induce ubat sahaja.

Due date kita sama.. Tp sy 36w6d bukaan 1cm.. 37w 1d bukaan 2cm Xde progress doc bg balik. Smpai harini msih xde rasa sakit contraction..bby blum nk kluar lg..anak ke 3.tp jarak 9tahun dgn anak ke2. Bukaan lambat dan dinding rahim tebal doktor ckp..

2mo ago

Gdm on insulin

Induce ni atas badan jugak. Macam kawan saya dia induce 3x masuk ubat tapi rasa macam senggugut sikit2 ja dia kata… siap boleh jalan2 makan2 g kat wad tu… Macam pengalaman saya sendiri kena induce sakit macam nak mati😂…

hi, saya first mom. nak tanya, kenapa ada yang kena beranak awai eh? setahu saya biasanya ibu +ve gbs / ada gdm. tapi kalau untuk ibu yg takda masalah ni kenapa pulak ye?

3mo ago

Hai sis. Mcm saya, due 23/2. Skrg dah 38w1d. Dr bagi tempoh dalam 2 minggu ni start dari minggu lepas if takde tanda-2 bersalin jgakk.. kena serah diri 16/2 (which is 39w). Saya takde gdm, bacaan bp & hb pun ok. Takde masalah kesihatan lain melainkan sangkut urine je (Mula-2 ketone 4+ lepastu dah takde then sangkut pulakk dengan protein & glucose). Tapi baru ni saya checkup dekat kk, nurse ckp urine saya dah bersih (means dah clear dari protein & glucose). So far, belum rasa betul-2 sakit contraction lagi. Baby bergerak mcm biasa. Aktif tak kira waktu. Cuma kadang je dia diam agak lama then kembali bergerak/menendang dengan kuat. Ada jgakk rasa perut menggeras, kadang rasa mcm nak senggugut, kadang rasa mcm ada benda nak keluar dari bawah. Lagi satu, saya perasan makin dekat nak bersalin ni.. saya jadi susah nak tidur (pusing kiri kanan serba tak kena, makin kerap berpeluh even baru lepas mandi), bila bngon dari tidur badan berpeluh-2, start dari first trimester sampai third trimester

due date kita sama, kena induce pun tarikh yg sama sebab kurang air ketuban. sakit sis. 🥲 tapi laluan x bukak so terpaksa czer. alhamdulillah semuanya ok hehe

Maaf tanya, kenapa awak kena masuk wad awal, original poster?

hospital likas kh kmu ...sy pun sini hsptl....bilik mna