spotting 4 weeks pregnant

siapa ada pengalaman? hari ni hari kedua. sy double line masih makin pekat tp ada spotting mcm ni ketika lap sahaja. bila pakai pantyliner, tak nampak, gmbr ni lepas sy lap.. #pleasehelp kena gi swasta scan ke monitor dulu?

spotting 4 weeks pregnant
16 Balas

Sis, sy rasa lebih baik klau awk ke klinik. Just ckap dkat dia bila awk tau awk preg, klau boleh bawak je upt yg dah dua line tu. N awak ckap awak ada bleeding. Swasta or kerajaan boleh. Kalau kerajaan boleh tunjuk smua bukti yg ada. Nnti akan cek smua. Implantation bleeding biasanye tak smpai spot mcm tuh. Boleh refer shj wlaupun tkde rasa sakit perut or ape. Risau if bleeding mcm tuh. Keep on 3/4 days tkut bnde tak diingini berlaku. Pape pun jngan stress. Kalau dah dua hari kluar tu bleyh dah g klinik

2y ago

Sy dah ke klinik malam td 😬 doctor suruh tvs kt emergency sbb bila scan tk nampk. Mmg tk nmpk la sbb baru 4 weeks anddd tak full bladder 😂 tp saya kekal positive. Harini dah takda spotting.. InsyaAllah baby kuat.. 🥰

Saya masa 5 weeks pregnant pon ada spotting gak, sebab saya byk berjalan dan tubuh penat.. G klinik swasta Dr. scan ape smua, nampak ada kantung cuma baby x de lagi sebab awal lagi.. Dr. suruh sy bed rest, jgn buat keje smua tu.. Sebab takut nie tanda2 kpd ancaman keguguran.. Jadi sis better g klinik cek.. Sebab x smua org sama.. Ada yg kuar spotting tapi x membahayakan janin.. Ada yg sebaliknya.. Saya x g KK sebab masa tu x buka buku pink lagi.. Semoga sis dan kandungan baik2 aje.. Aamiin..

Saya masa 5 weeks pun ada keluar spotting mcm ni terus pergi kk scan. Masa scan masih nampak kantung dkt dalam n kena tggu next appt utk check jantung pulak. Alhamdulillahh selamat. Kena pergi scan tak kisah swasta or gov. Masa saya tak dpt ubat apa2 tp dpt mc rehat 3 hari dkt rumah. Saya mmg rehat je tak buat kerja apa2 pun. Terus pergi klinik ye

2y ago

Saya pergi dah scan swasta and mmg tk nmpk lg sbb kecik haha. and alhamdulillah Spotting tu selama 24 jam je tu pun yg dlm gmbr tu paling banyak. Then setitik dua je. Takda darah pekat atau coklat pun.. then saya bedrest kejap, pastu ok dah. Upt makin pekat harini alhamdulillah 🥰

sy pon tgh pregnant 5 weeks.. ade spotting 2 hari lepas.. ingtkn period tp tak smpai 24 jam, check upt 2 line. ni second pregnancy. mase first pregnancy sy bleeding jugak masa 7 mggu selama smggu.. alhamdulillah anak dah 2 tahun lebih. yg second ni belum bukak buku pink lagi. tggu ahad ni baru pergi kk.

2y ago

Sama laa kita. Sy nk ke KK hari isnin ni utk sahkan kehamilan dulu sbb lmp tak tally. Sy ovulate lmbt so lari 2 weeks dr jangkaan umur baby. Alhamdulillah da takda spotting harini. Seharian spotting sikit sikit yg penuh mendebarkan 😭

spotting kne tya doktor jugak sis...risau pulak..sya haritu fresh bleeding pergi klinik swasta dia cek baby ckp baby gerak je ok..esok keluar spotting coklat gelap terus pergi emergency..doctor cek ckp ancaman keguguran..dpt ubat kuat rahim masih klua spotting2 brown 2 minggu bru stop..

2y ago

Saya dah gi klinik da smlm sis.. baru 4 weeks so sy mmg dah agak mmg tkkan nampk dlm ultrasound so takpe la kan. Harini spotting dah takda.. alhamdulillah.. sy monitor dulu for 2 weeks then gi scan utk check kedudukan baby nnti.. doakan saya sis ❤️

hai awk.. sya prgnnt ank ke 3.. n stiap kli prgnnt mmg sye akn spotting.. kli ni saya spotting wktu 4 mggu, sbelum detect prgnnt.. slama 9 hari spotting.. klau awk nk lebih sure, blh jmpe dktor utk scan dlu.. apa2 pon keep thinking positif ye.. jgn stress2 . 🥰

2y ago

Alhamdulillah ❤️ saya masih kekal positive sbb insyaAllah kalau ada rezeki, Allah akan jagakan baby ❤️ saya usaha utk tak melasak sgt haha. Alhamdulillah harini dah clear dah discharge.. 🥰

normal pregnancy xde spotting or bleeding. sepatotnya bila awak dh detect hari pertama ada spotting terus ke klinik swasta atau hospital. tak semua mommy spotting tu berakhir dgn okay. hanya doctor je boleh sah kan awak okay atau tak

2y ago

tak awak. xsemestinya darah implantation. sy masa 1st pregnancy ada mcm ni. direct pergi klinik doctor ckp ancaman keguguran dan terus buat surat refer hospital awak.

Sy kluar macam ni terus pergi hsptal,doc cek bawah guna mulut itik tu..masa tu sy dah 6bulan..cek xda apa2 pndrahan dkt dlm..doc sekali ambil swab utk cek gbs,Alhamdulillah negatif..tidur 1 mlm ja dkt hsptal utk dipantau..

Update: alhamdulillah spotting berlarutan 24 jam shj.. and tkda bleeding darah pekat/coklat. And upt terkini masih semakin pekat. Esok gi kk sbb sy ovulate lmbt so LMP tak tally dgn usia janin.. doakan saya 🥰🫶🏻

2y ago

Dpo 7 ☺️ and tkda symptom sepanjang tu. Mmg check sbb first time try opk and dpt Peak and dah bd. So check je la just incase ada, kena jaga awal sbb hari hari duk naik tangga turun tangga hehe. Spotting sikit dlm masa 24 jam on dpo 14. Lps dpo 14 yg start sakit breasts & nipple (sbb masih bf anak first 2 tahun 9 bulan) and extra lapar.

sy pernah masa 5w.. 2 hari keluar mcm ni tp kt seluar dalam xde bila lap guna tisu baru ada.. hari tu sy tanya Dr katanya klo tak sakit perut atau berlanjutan tu normal je.. dan skrg sy dah 22w😊🥰

2y ago

Sy ke swasta smlm utk scan (walaupun sy tau tak nampak sbb masih awal), then dia bg surat refer GH utk buat tvs utk locate mana sac dia tp lps tu saya tnya second opinion, kalau bleeding/spotting, seeloknya jgn kacau kt bawah tu.. and alhamdulillah spotting tu cuma dlm masa 24 jam je. Harini dah clear discharge.. sy tunggu lg 2/3 minggu insyaAllah boleh scan kantung and baby dah.