37w4d.. Baby songsang..

Siapa ada pengalaman bby songsang, mcm mana rasa sakit nak bersalin?? Sama ke rasa macam beranak normal.. Sy kena tggu mggu dpan utk admit ni.. Ssh hati ddk rumah takut tak tau rasa nk bersalin songsang ni..

1 Balas

Saya ada kawan dia waktu 37 mggu baby tak pusing ke bawah lagi, so dah masuk 38 mggu pon still sama, then doktor decide kawan saya buat czer and alhamdulillah selamat bersalin bulan 4 haritu

2y ago

Alhamdulillah.. sy dh selamat bersalin czer.. 38 mggu 1hr.. bby pon dh nk msok 3 bln sis.. doktor admit sblm, kalau ikutkan hsptl nk suroh tggu 39mggu, sbb hsptl pnuh, memandangkan masa tok tgh PKP jugak, dh risau jugak dok rumah dgn bby songsang, tak tau lh rasa apa bby nk kluar klu sngsangkan.. mujurlh pihak hsptl tlefon balik sbb bhya bby sgsang, mesti bsalin cpat tukar tarikh . sbb bhaya bby dh matang bby mseh dlm kdaan duduk, pg buat swap dlu, esok admit, lusak pg tu trus bersalin czer.. 3hr bby dok lam NICU, sbb jantung laju, oksigen kurg..