Baby terlalu aktif 31w

Siapa ada pengalaman baby terlalu aktif dari biasa? Saya jadi confused sebab sbelum2 ni baby aktif je tpi hri ni extra aktif smpai susah nk kira, kna gap 30-40min untuk 1 kick.. Selalu habis 10 kick pkul4-5ptg, hri ni pukul2 lbih dpt 10 kick lps sya gap kiraan tu.. Normal ke?

3 Balas

Mcm sy puasa,pernah 1 hari baby aktif selama sejam. Dikorek nye perut sy. Xpernah cmtu sbelum ni even puasa. Mgkin sbb sahur terlupa minum air rendaman kurma. Jd sy terus berbuka. Masa tu dh pkl 5ptg. Trus baby sy diam. Baby sy patern lepas mkn dia diam kenyang dan tido. Puasa2 lepas tu baby cm biasa. Tp klo awk xpuasa sy xpasti la sbb apa😂 sy pun first mom. 30w

kalau mcm saya, time puasa klu baby terlalu aktif tanda dia lapar 🤣 pernah 1 hari tu baby aktif sgt sampaikan saya nk tidur pun xboleh nk lelap betul². tiba² perut pun jadi pedih, terus saya berbuka pukul 11 pagi. lepas makan elok je senyap, dan bergerak mcm biasa

Awak puasa ke?

1y ago

Tk puasa sis, tu yg plik