Baby kick

Hy mamy2.. Saya suda 29w tpi baby kick tak brpa aktif la.. Kdg2 Je aktif.. Mlam mcam tu bru rasa baby kick y kuat sikit time siang jrng btul rsa dy kick?? Normal ke?? 1st baby...

8 Balas

Normal sebab ruang dalam perut makin terhad disebabkan baby dah makin besar. Yg penting, monitor every 12 hours cukup 10 kali baby kicking. Kalau tak cukup, cepat2 ke hospital

Normal shja. Dlu sy pun mcm tu. sbb klw kita bekerja. Ssh nk rsa baby kick tu. klw sy dlu. Sy ketuk2. Utk rsa grk baby. Sbb baby sy smpy bersalin jns behave je.

sy dah 33weeks..bby kurang kick...cuma suke pusing2 mcm tu je .aktiv pusing. pagi ke mlm ke..mmg mcm tu .tapi setiap bulan scan baby sehat alhamdulillah...

nrmal sis..kadang kalau perot kite kult jenis tbl memang xrasa sgt..kalau jenis pert n kult nipis dapt rasa..tgu nt besa bru rasa tendanganye

normal sis selagi baby masi ada kick, kalau langsung xda kick dari pagi sampai la ke malam better jumpa doctor

Sy pun mcm tu, siang jarang2 sgt rasa. Mlm je betul2 rasa dan kalau mengiring dpt rasa baby gerak.

Nak tanya, 15 weeks ada possibility bby kick ke? Or dia terlanggar dinding perut ke?

Sy 20week x rsa lg gerak kn bby knp ya rsau la