Siapa ada pengalaman balik kg sehari selepas bersalin . Boleh share tips ? Perjalanan 5 jam 🥺

Siapa ada pengalaman atau tips. Bolehhh share sekali ? Dari selangor ke johor. Nak bersalin di johor tapi buku saya stiker kuning . Kalau tahu boleh tak bersalin sana terusss pun ok 🥺#bantujawab

16 Balas

sye bsalin normal, kne ulang alik hospital sbb baby warded pun x selesa duduk dlm kete.. pdehal bkn nye lme sgt pun.. nie kan plak sis yg 5 jam nk ke johor.. better bsalin sne trus la sis..

nak bersalin tempat lain, inform nurse tmpt kita checkup tu..mcm sy checkup di johor bersalin di perak..apa2 just inform je nurse bila balik kpg, bila dh bersalin..

14h ago

okyy awakk thankyouuu

blh je bersalin dkt sana. balik kg dlu sebelum due date. nnt dh ada tanda2 bersalin terus je g pac hospital yg sis nk tu. dorg takkan reject.

15h ago

thankyouuuu wak. nanty kita bincang dengan suami. sebab kita takde mak. ada nenek je dekat kampung 🤭

sy pernah bersalin anak sulung tapi 7 hari selepas bersalin, perjalanan 6 jam. bersalin pulak vakum, byk gila jahit. ngilu yakmat naik kete.

Eh xpe je, bleh brsalin je mana2 awk, asalkn buku pink tu ad, balik awl, sy blik kg 36w 5d, smpai rmh 2 hri brsalin dh.

Boleh plan balik awal sebelum bersalin dan rancang bersalin di Kampung.