Pengalaman GBS

Siapa ada pengalaman ada positive GBS semasa mengandung & bersalin? Anak sihat tak atau terkena infection jugak? Anak saya buat CRP test, 99.8 which is too high. Kena admit & on antibiotic in 5 days. Please share pengalaman korang & bg kata2 semangat kat saya 😢 #firsttimemom #pleasehelp

3 Balas

saya ad gbs masa 25minguu .. Allahamdulilah dah hilang masa 36mingu ..date 6/11 ni risau masa gbs tkt terkena kat bby ..sekarang dh hilang sis kena .. rajim cuci satu lg beli pencuci fefet yang viral sekarang .. boleh hilangkan keputihan ramai pskai menjadi sy pom pakai sekarang dh boleh .. bersalin hospital biasa

saya pregnant xde +ve GBS pun. Masa bersalin, anak kena jangkitan kuman and detected GBS +ve sebab air ketuban pecah lebih 24hrs. Baby lahir muntah terus keluar kale coklat and warded sampai usia 7 hari. Hosp on antibiotic utk baby. Alhamdulillah. sekarang semua okay untuk baby dan saya

2y ago

CRP masa tu doc detect brp sis?

saya gbs+ masa nk bersalin dia akan drip antibiotik supaya anak tak infected. lepastu biasanya baby akan kena tahan 1 hari untuk pemerhatian..takda masalah, baby boleh balik

2y ago

Guna ni untuk hilang keputihan