fibroid

Siapa ada masalah fibroid ketika mengandung ni?Ada cara tak utk kecutkan fibroid ni?

4 Balas

Fibroid akan mengecut sendiri bila baby Makin besr.pd permulaan trimester 1 fibroid Memg besr.x leh wat ape cuma Kene elakkan makan ayam.mkn sikit2 boleh lah bkn x leh mkn terus.takut fibroid makin besar.n jgn stress sgt2 masa ngndung ni.klo puan asyik fikir psl fibroid je takut baby x kuat.puan kene just baby pun akan kuat. dlm tempoh mengandung puan akan rasa kesakitan.xtahan sgt mkn ubt panadol.tu je ubt yg slmt .ubt thn sakit jgn mkn.xtahan yg amat sgt jumpa doctor. sy brckp atas dasr pengalaman.alhmdulillah sy bersalin normal.skrg sy prgnnt lg.moga Kali ni selamat hendaknya sy bersalin.dan sy doakn puan kuat dlm tempoh mengandung ni.happy2kn diri jgn stress2 mental pun Kene kuat k.bykkn berdoa pd Allah.moga puan selamat bersalin.dan baby pun sihat..amiiin

2y ago

mcm mana sis dapat bersalin normal even fibroid? fibroid tu hilang ke? sbb kalau besar ja sepanjang pregnant memang kena czer kan

sy ada fibroid... tp Dr cakap fibroid sy x bawak masalah sgt pun sebab position fibroid tu kat atas x ganggu laluan beby nak kluar nti.. sy tahu sy fibroid ada fibroid size 2.5x1cm bfor pregnant lg.. lepas tu bila dah pregnant dia membesar.. last scan w24 size fibroid sy 5x5cm.. scan waktu w30 Dr. x jumpe dah fibroid tu.. Dr. bg tips jgn stress and jaga makan je la. kurangkan makan ayam.. banyakkan makan ikan dan sayur je..

Sabar ya sis..mudah2an cepat baik

Ade risk pregnant with fibroid. Better consult doktor mommy. Kat sini takde doktor bertauliah. Takut suggestion xsesuai untuk mommy. Mengundang masalah lain pula. Sy doakan mommy & baby sentiasa dirahmati Allah swt. Semoga urusan mommy dpermudahkan.. inshaAllah