ceaser jarak dekat

siapa ad pengalaman baby pertama ceaser,and baby bru 9 bulan dh pregnant lg?? boleh share pengalaman

5 Balas

Saya sis .. ank kedua lahir thn 2013 .. d usia nya 9 bulan saya prgng ank yg ke 3 .. alhamdulillah spanjang proses khamilan semua nya dpmudahkan dn doc serta misi mberi sokongan penuh .. skrg merka pn mbesar dgn shat dn sudahkan bsekolah rendah .. yg oenting jgn stress .. doc pnh pesan nikmati moment khamilan dgn penuh positif ..

2mo ago

Salam sis maaf tnya.. masa pregnant tu, doc ada bg ubat apa2 tak utk kuatkan kandungan since jarak dekat dan nk tnya juga, sis teruskan menyusu tak masa pregnant adiknya tu? Tq sis☺️

bukan saya tapi adik. lepas csec anak first, 10 bulan, dia pregnant semula. alhamdulillah yang second dia bersalin normal. siap free birth lagi 😅 padahal masa bersalin anak first tu doktor suruh csec sebab kata pinggul dia kecil sangat baby tak muat nak keluar hmm~

2mo ago

bila dia normal yg 2nd, luka czer lama ada effect tak masa dia push? sy pun first czer, kalau boleh 2nd ni nak try normal, tapi doktor macam tak bagi sebab jarak belum 2 tahun.

sis blh try cari post lama2, ramai mommies yg share pngalaman dorg. sye 2x czer jarak 1y2m. spanjang pregnant xdek apa2 masalah kesihatan, tmpt czer pun takdek sakit langsung. aktif mcm org xpregnant 😂

sy sis,anak bru sthun tiga bln sy pregnant lg🤭insyaa Allah dmudahkan smuanya nnt..nurse dan doktor pun ok tkda ckp ape2 cuma dorg akan pantau kita btl2 la ...sb jarak dkt kn...

Saya sis pregnant time anak first czer baru 9 bulan. Tengah pantang anak kedua czer juga dah 26 hari. Semoga urusan sis dipermudahkan sihat selamat baby dan ibu.

2mo ago

Saya stop menyusu anak first atas saranan Dr. sebab rasa contraction time menyusu dia. sempat menyusu sampai anak first setahun. Bab emosi saya tak kuat juga. Penat kerja emosi dan menangis hari2 tkboleh nak terima tengah pregnant sebab PJJ and anak first kecil lagi. Emosi sebab kena putus susu badan sama. Nak ajar susu formula dan ajar botol time malam. before tu kan DF time malam. Mcm2 laa penat sangat2 sepanjang 9 bulan pregnant. Tapi jangan risau Allah tu ada saya tak makan apa2 supplement Allah jaga kandungan tu. Walaupun penat energy tu datang sendiri sebab tak nak anak first terabai. Semoga awak kuat yaa. dipermudahkan urusan awak ❤️🤲