mengandung selepas ceaser

saya mengandung semula selepas jarak 1 tahun 4 bulan ceaser. Boleh untuk VBAC kan? Ada ibu-ibu VBAC selepas ceaser boleh share pengalaman tak dekat komen di bawah. ☺️☺️ TQQ #ingintahu #VBAV #bersalinnormal

2 Balas

sye dlu anak masa anak 1st 1y2m dpt tau pregnant. masa 36w+ doktor buat appointment untk jmpe dgn pakar o&g. so dkt sne nnt doktor akn tnye nk try vbac or czer? sye ckp nk try vbac tp takdek rezeki.. bukak 4cm je slps 24jam induced + 8 jam dkt LR. last2 kne emergency czer jgk tuk baby ke 2 nie.

6mo ago

area dengkil. lpstu pindah tukar kk mersing pulak. hihi alhamdulillah dua2 tmpt misi baik, xdek marah2. chckup anak skang pun dilayan mcm kawan2 je 🫢 haha

hujung2 trimester tiga nanti akan ada appointment dengan doktor pakar, dia akan periksa kita punya luka bersalin dulu, scan, tengok rekod kelahiran sebelum ni etc. dia yang akan advise nanti boleh nak VBAC atau tak. ada je yg IPI tak cukup 18 bulan tapi berjaya VBAC.

7mo ago

interpregnancy interval.