Ada tak mami2 kt sini minum air gula je mesti muntah? Apa solutionnye ye? Boleh share pengalaman?

4 Balas

sy sebelum minum, 1. set in mind 'air sedap'. 2. sekali teguk. tp biasa 2x teguk baru habis sbb xckup nafas 😅. 3. jangan layan rasa nak muntah. sy 2x kena minum air gula. alhamdulillah 2x guna tips yg sama. 1st minum tu ada rasa nak muntah, saya tido je walaupun duduk luar klinik. tak peduli dh org tgk ke ape. tido duduk la ofc 😂

Mcm sia 2 kali minum, sbb kali pertama minum air gula, darah yg di ambil tu beku jadi xdpt nak cek so trpksa minum utk kli kedua. Rasa nak muntah tu ada.. Jdi kena ada mindset yg kuat Dan guna lah minyak kapak kah or minyak angin letak kat hidung or dada bila rasa nak muntah.. Ianya membantu melegakan juga lah. Sharing dri sia hehe

Masa 1st tri dulu mmg muntah. Nurse pujuk kena ada strong mind set ye. Saya 3rd attempt baru berjaya minum.

sekali hirup dan ttp hidung kalau jenis xtahan manis hehe