stress

Share lah sikit siapa yg ade anak yg kuat meragam waktu malam sampai ke pagi.. Serius stress sangat.. Dah lah bersalin czer..anak first.. Tolong beri saya semangat mommy.. Anak dah 22hari

6 Balas

I kalau ada ank kecik.. Mmg pkul 6 sy dh siap2 mandikan.. Mase tu mmg sy xbenarkan suami kluar2 msuk rumah.. Ummu syibban ni suka kacau baby NB.. diorang melalak smpi mata ke atas which is ada gangguan..apa sy buat.. Lps je mgrib..mmg suami baca yassin tepi baby..lps dia mandi ke apa..sy akn buat circle motion kt bdn n perut baby.. Kena bnykkan sikit effort.. Tpi lama2 nnti baby akn tenang je.. Yg penting..org dlm rumah tu jgn suka suki kluar masuk..pintu terbuka luas lah ape la.. Baby ni hijab dia still terbuka seluas2nya

Yang tu sis sya dulu semalaman Tak tidur sebab anak Tak nak tidur..tapi dia Tak nangis..dah la dirumah sya seorg jer Yang jaga anak..suami tinggal berasingan Masa tu..tapi sis mula2 jer baby macam tu..lama kelamaan lain lagi..macam anak sya..skrg..dia kalau tidur malam Tak menyusu..Lena dia tidur sampai pagi..mula2 jer macam tu jangan risau..you can do it..

check semua keperluan dia dulu .. kalau semua x der masalah , bacakan ayat 3 qul tiup atas ubun2 dia .. buka zikir sambil tepok2 atau letak dlm rocker .. tutup kepala dia sentiasa sbb still nb tu ..

Anak sy lbih kurg mcm tu merengek jer.x kira siang mlm ptg subuh.sy bwk pusing2 naik kereta smpy dia ttdo..sblom kluar rumah tu sapu ckit minyak bidara.tkot ada yg ngikot nty ..

Sama mcm sy.. Dkt 2 buln.. Time mlm nagis.. Kadg2 sampai ke subuh baru tdo.. Mcm2 buat xjalan.. Msa tu bpantg umah ummi.. Blik je umh snd ok sikit.. Org ckp sb sawan tangis..

Ble cari surah2 menidur kan bayi d utube. . Aritu adik sy pn mcm tu,tp bla dgr surah2 tu nyenyak shj smpi pagi. .