Ada yg dh tahu jantina baby?

Share laa minggu ke berapa korg dpt tahu jantina dan jantina apa,hehe. Kita x sabar nk tahu jantina, tp tunggu details scan nanti bulan ogos. Scan dekat swasta week 15 haritu nampak mcm girl, tp Dr suruh konfem balik mse details scan. Scan di kk week 16 x nampak jantina pulak.

24 Balas

saya masa 18 minggu dah buat scan nmpk baby girl tp tak berapa jelas lah, doktor suruh buat scan semula bila 28 minggu, tp masa scan ke minggu 28 tu dia kepit xnak tunjuk 🤭, minggu ke 31 sy pergi review dekat hospital doktor buat scan masa tu lah sy minta doktor tgk kan gender anak sy semula, firs dia kepit jgk, tp doktor tu berpengalaman agaknya dia tekan² bahagian perut sy yg nmpk baby kepit peha, then baby gerak mengangkang, nmpklah bentuk burger kat situ, maka yakinlah saya baby yg saya kandung ni baby girl.. semoga Allah pelihara anak saya dalam kandungan dan Allah permudahkan sy bersalin nnt.. 🤲🤲🤲

Sya scan di KK week 14 nampak boy & scan di swasta week 16 pun boy juga . Suami, belah family saya & mertua smua harap girl😅 Moga Allah permudahkan urusan kita semua ya dari perjalanan hamil, bersalin, pantang & seterusnya inshaAllah 😘❤️

2y ago

Takpasti kalau kedudukan bayi boleh tentu jantina. Msa sya scan start 30minggu baby boy ni kepala dibawah & kaki menghala kearah rusuk kanan saya. So ya sya byk rasa berat & tendangan di sblh kanan😅😊

baru² ni scan biasa ja kat klinik swasta masa 16w....doct tu tnya nk try tngok gender tak? sya cakap nanti dulu,tnggu suami dpt pelepasan pulang...sya dtg buat details scan skali gender.....so tunggu bulan ogos jugak🥰

Hii. Saya scan masa 16w6d hari tu nampak penis kecik baby boy sebab dia kangkang elok masa scan tu hehe. Tapi doc cakap bila dah detail scan 21 weeks baru confirm sebab takut kadang tali pusat dia yang nampak dlm scan tu.

sya scan baby minggu ke 32 bru nmpk jantina girl, kalau boy scan2 terus nmpk.. girl lmbt skit suka tutp2 malu kot.. 🥰 Alhamdulillah ank girl yg ke 2, doakn sya dpt brsalin normal ya.. Dismember ni Due nak brsalin..

saya scan swasta 15 weeks kata dr tak nampak lagi. Dr tu macam malas je layan patient. dia just suruh buat app for details scan 20 weeks nanti. lagi sebulan boleh buat details scan dah saya. excited pula

saya scan 20 weks nampk boy pastu g kerajaan tak nampk pastu x scan dahh nanti kalau rse rjin pergi lah scan kt swastaa mana tahu kuar2 girl hahahaha ..korang bby boy bby sukaa duduk belah knan ke kiri?

19 mggu nmpak dah gender..scan2 kangkang elok ja nmpak testis dyaa..😂sbelum scan tu dh pesan dh kt baby..kangkang luas2 japg scan mama ngn papa nk tngok jantina adik..dya kangkang sgguh😂

sy scan 20w skli detils scan npk girl,scan lg 28w girl, 30w repeat scan 5D pun npk girl...hope memg kua girl laa...cucu prtama girl dlm fmly blh sy..law belah suami cucu ke 3 girl

Saya scan dekat swasta masa 25w katanya girl. 34w jumpa pakar o&g katanya 99.7% girl haha padahal saya tak nampak apa apa dekat screen 🤣 saya angguk aje hahahahahaha