Scan

Hi mommies semua.. Semua scan jantina masa week ke berapa ya? Di KK atau swasta? Mcm saya, semalam appoinment dgn doc KK utk scan tgk jantina..tengok2 tak dpt tahu jantina disebabkan equipment KK yg agak lama/uzur? Doc suruh scan di swasta je.. Jd sy perlu ke swasta atau bole walk in mana2 hosp krjn trdekat utk scan jantina ya? Kalau boleh taknak p swasta sb mau saving sikit simpanan yg ada utk keperluan baby je... ??

1 Balas

Nk tengo jantina, scan pada 20minggu keatas.. Kalau nk scan sebaiknya di swasta sebab kalau minta scan di hospital govt payah sbb ramai sgt org dan bukan kemestian sbb bukan emergency /sakit. Di klinik swasta scan biasa dalam 30, scan 3D 50.. Boleh survey.. Nk scan 5D mahal.. Tak pyh...