Alami tarik urat time tidur wakty malam

Setiap malam saya mengalami betis kaki merasa sakit dan tarik urat betis..apa yang perlu saya lakukan kerana ganggu masa tidur saya.. #firstbaby #mommybuntu #pregnancy #1stimemom

9 Balas

1. amik pil kalsium or minum susu secukupnya. 2.tidur pakai stokin & pastikan kaki tidak sejuk 3.elakkan strech kaki sbb bleh trigger tarik urat. lps bersalin nti mengeliatlah byk2.😁

Doc ada bg tahu kalu sllu tarik urat, itu maksudnye bnd kite kurang kalsium.. so kene bykkan minum susu.. xpn ambk pil kalsium..

kalsium kurang. so kena make sure minum susu or ambil mknan yg ada kalsium.. tidur mlm bleh juga lapik bantal bawah kaki

sapu balm panas sebelum tido n tinggikan kaki atas bantal..inshaAllah ok..

Normally doc. bagi supplement. Pls refer doc ye kalau nak amek

Sama , saya pon alami bnde ni . Dh 35 minggu 4 hari 😢

Amalkan pil kalsium jugak. And tdo tinggikan kaki

Tinggikan kaki lapik dgn bantal

saya pun baru jadi pg td..😷