Berharap dapat merasa ada penghuni rahim... sebelum ajal menjemput...

Setiap kali fikirkan pasal zuriat ni memang sedih sangat2... Setiap bulan saya berharap... Tapi apakah daya rezeki bukan milik kami lagi... ?????????????? #1tahun7bulan

36 Balas

Sabar ya sis... Sya hampir lima tahun perkahwinan baru disahkan pregnant, sekarang tgh menanti kelahiran anak pertama kami... Selama lima tahun tu la, sya byk ikhtiar (berurut sana sini, makan acid folid dan mcm2 lagi)..stress sangat jd nya, sebab usaha tu belum berbuahkan hasil. Akhir nya, pada tahun ke-lima.. sya cuba relakskan diri, cuba hindari stress dan bersukan.. sekali sekala sya pergi berurut , kena urut dr hujung kaki hingga ke kepala (termasuklah peranakkan)..Alhamdullilah, urutan tu betul2 jadikan kepala dan badan saya terasa relaks dan stress berkurang.. Dan akhir nya, sya dapat keputusan postitif 😊 .. sis jangan putus asa k,yg penting jangan stress.

Sentiasa doa sis. Ikhtiar moden dan perubatan islam. Sy pun menunggu 8 thn. Umur dh 39thn. Alhamdulillah, Allah rezekikn utk hamil. Skrg dh 10minggu. Tp Allah uji dgn fibroid dan kencing manis dlm hamil. In Shaa Allah, sy cuba hadapi dgn baik. Yang paling penting sis jgn sedih. Allah akan dtg tepat waktu utk kita hamil tepat pd waktunya. Sentiasa husnuzon.

Sy 5thun bru dpt..rezeki x salah alamat...dia soh enjoy dlu tu smbil tu f.up la cek ksuburan suami istri...nkudah.diett.sy f.up swasta ke kerajaan..x berhasil..last2 diet sbulan turun 8kg bru lekat...sy x gemuk tauuu..tp klu mkan makan yg sihat pngaliran dlm badan pon lancar..skang 38w..sy doakan sis dipermudahkn urusan🤲🤲

Jgn risau sis. Rezeki xpernah salah alamat. Sbnrnya lagi sis stress fikir psl ni, lg susah nk conceive. Sye ttc utk 6 thun dah. Mse 3-4 thun prtama lg mcm2 org mngata. Tp alhmdulillah dpt suami n family mertua yg memahami, jd kami go on je with life. Happy2. Skrg dah msuk 6 bln prgnant #1stbaby jgn stop berdoa ya💐

Sabar ya sis, banyak kan berdoa and slalu fikir positif, sis baru nak masuk2 tahun, ada org smpai bebelas tahun sis, doa slalu, jgn difikirkan sngt, Ada rezeki tu untuk sis merasa, allah dah tetapkan , cuma sis kena berusaha dan tawakal berserah semua nya pada allah. Sy doakan sis merasa menjadi seorang ibu ya😘

Usaha, doa, tawakal insyaallah ada rzki awk nnti, org lagi lama pda awk pn ada so jgn stress2 sgt.. Ingat rzki, jodoh, ajal semua di tangan tuhan. Sya genap 6thun bru merasa hamil alhamdulillah jnji allah tu pasti. Jnji kita usaha dan jgn ptus doa. Sya doakan nnti smpai jga rzki utk awk hamil amin

ikhtiar sis dgn buah zuriat... sis dn suami mnun air dy... insyallah dgn izin Nya ade rzki... sy ngan suami pn ikhtiar ngan buah zuriat.. alhamdulillah 8 blan kwen skrg sy ngandung dha 17W5D

saba ye sis,semoga doa sis diangkat tuhan..sy 6tahun kawin 2xgugur ,skrg tgh preggy 8week dah..insyaallah berkat sabar..allah sebaik2 perancangan..usaha dan tawakal ye sis,insyaallah 😊

Kalau rasa nak ikhtiar hamil dengan shaklee boleh kontek wasap pijah 011-19306165. Boleh tengok testimoni di ig pijah @pijahealthybeauty. Kita ikhtiar moga Allah nampak usaha kita 😊

Trus brusaha & berdoa sis,insyaallah ada rezeki...kta hnye mrancang.,allah yg mnntukan ..,sy 6tahun bru dpt mrasa..skrg alhmdulillah jarak 3thun allah bg rezeki skali lg dpt mrasa😊