apa persediaan ye sbelum bsalin supaya susu banyak lps bsalin.

Sesetengah org, sebelum bsalin dah ada keluar susu banyak.. apa persediaan ye sbelum bsalin supaya susu banyak lps bsalin.. TQ🥰

2 Balas

Hi, Puan. Persediaan yang paling penting, mindset. Jangan stress. As a first time mom bila baby tak dapat nak latching akan rasa stress. Dengan bengkak susunya lagi. Penat selepas bersalin lagi. Kat sini pentingnya suami di sisi. Suami la yang akan bantu kita secara emosi dan fizikal. Selepas melahirkan nanti, akan ada pakar laktasi yang akan datang ajar macam mana nak direct feed baby. Kalau ada sebarang persoalan boleh sahaja tanya. Dia akan membantu. Ini saya kongsikan pengalaman saya. Harap membantu Puan

Pnglmn sndri susu byk lps 3-4 hari slps bsalin, sy xde buat apa2 pun cuma kerapkan df bby shj. Sblm2 tu tak ada sgt, perut bby baru lahir kecil sahaja. Cuma lps bsalin & misi dh hntr bby pd ibu (if xde masalah pd bby), mmg kena kerap df. Dkt wad klu xtahu blh panggil misi guide utk cara yg betul. Tiap 2 jam wajib beri df.