barang yang penting

nak tanya mommies yg berpengalaman apa yg penting saya nak beli lagi ya persediaan selepas bsalin. pam susu nak redi tak? sbb saya bekerja tp cuti lah 3bulan slps bsalin tu. mcm nursing cover ke nipple cream ke? bleh suggest tak tambahan tambahan. tq#pleasehelp

2 Balas

Nipple cream x perlu pun x pe. Kalau ada crack, sapukan je susu badan. Biarkan kering lepas tu bersihkan dgn kain basah. Nursing cover tu senang nak guna kalau kata kena BF kan baby masa checkup klinik ke ataupun buat cover masa puan nak pam susu. Pam susu sy dah beli awal sebelum bersalin. Beli yg brand murah je dulu. Memang berguna la sbb lepas bersalin, anak kena duduk NICU lama. Bila anak dah umur 4-5 bulan, suami belikan yg brand lain yg lagi elok. Cooler bag dgn ice brick ni kena ada. Senang utk simpan susu sementara lepas pam

sye beli pump susu awl2. beli yg murah dulu. kalau betul perlukan nnti bru beli yg jenis mahal punya. luckily la,sbb lps bersalin sye ade mslh inverted nipple tetbe, so ade pump sng. boleh pump je. and sye pilih utk x direct feed sbb anak melalak2 bila bgi directfeed. utk elakkan stress sye pilih pump je sng. so both of us happy. nursing cover sgt penting. nipple cream sye x pernah beli sampai now. bile nipple crack sye ltk aloe vera/rosken je. mmg sentiasa ade dkt rumah.

1y ago

tq sis. sis pakai pam mcm mana? bleh bagi link tak hehe