Sesak nafas dan kencing sikit

Sesak nafas dan kencing tak banyak keluar normal kah semasa mengandung 5 bulan

2 Balas

kencing tak lawas ke sis? Minum air atleast 1.5 lt per day. Insha Allah akn lawas, klu tak juga better pi hospital sbb takut jd UTI. Klu org ada UTI ada high chance bersalin awal(mcm sy). Sesak nafas sbb ada asthma? Atau just mengah? Take time utk rest. Semoga permudhkan.

sesak nafas tu ya, sebb baby dh mmbesar dan ruang perut semakin mengecil untuk paru2 mengembang dan mengambil oksigen lebih. yg tak normal bila sesak nafas yg kerap sehingga sukar untuk menjalankan aktiviti harian. sila berjumpa Dr untuk cari jalan penyelesaian.

3y ago

kencing tak banyak keluar tu maksudnya kencing lawas ataupun tidak? kadang kencing sedikit, tapi kerap. macam saya, kencing tak banyak tapi kerap. kalau Pn kencing sedikit dan tak berapa kerap, saya sarankan Pn untuk minum air kosong lebih dari 8 gelas sehari. ini untuk kebaikan Pn dan baby supaya tidak mengalami kekurangan hidrasi cecair dalam badan