kenapa anak lambat tumbuh gigi,dan anak saya merangkak pun macam meniarap tapi dia laju mmg begitu k

5 Balas

anak saya 8 bulan semua boleh cuma berat dia turun siap jumpa doktor permakanan anak² lagi tapi still sama . anak saya aktif sangat , pastu anak saya duduk pun tak stabil lagi sbb bdn dia kecik

ank sy nk masuk 9 bln pn blm tumbuh gg..sbb sume ank2 sy umo setaun baru tumbuh gg.bab merangkak blh 2/3 langkah..xmau.. memanjat nak.mulut pun ringan dah blh sebut mama,papa,tata,babak(susu)

4mo ago

susu pun ada nama eh 😂 kalau lekat sampai ke besar ni nanti mesti cumel je nak cerita backstory dia kat kawan2 hahah

Sebab setiap perkembangan kanak-kanak berbeza. Asalkan semua progress anak within milestone, nothing to worry. But kalau tak capai dalam milestone age, take note dan refer doktor ya.

Anak berapa bulan?