Hai, kalau baby tak bf, susu mmg takkan keluar lagi ke walaupun consume milk booster?.

7 Balas

Kalau minum milk booster tp tak buat apa2, means tak direct latch atau tak pam memang tak berkesan sis. Lgpun pd pandangan saya milk booster terbaik adalah pemakanan awk sendiri. Kalau awk nak ikhtiar, beli domperidone kat farmasi, makan selama 7 hari. Pam setiap 2 jam, powerpump awal pagi sehari sekali. Konsisten ya sis. InshaAllah ok balik. Mmg akan nampak sikit je la awal2 tu tp jgn patah semangat. Pemilihan pam pun kena yg betul ya.

Hi awak, sy pun tak bf baby saya. so far susu sy masih ada lg utk my baby. skrg my baby dh 7 bulan. kena jaga jadual pam & jangan biarkan gap terlalu jauh utk next pam. Atau awak boleh cuba buat power pumping mana tahu boleh banyakkan balik susu tu.

Jaga jadual pam, saya tk pernah directfeed anak, tp susu ada jee, 3-5onz per sesi utk dua2 belah

biasa susu kurang mmng kena kerap direct feed baby je.

Kalau tak direct feed still kena pam utk adakan susu

4mo ago

Kena pam/menysu direct juga kalau tak mmg xfunction booster pn.

kalau tak ada demand, takkan ada supply.

usia baby awak?

4mo ago

baby minum susu apa ya? baby tak directfeed ka? awak pump waktu bila?