Nak tye ibu yg baru megndung dlm sebulan lebih blh ke minum air sulpi yg dkt 7E to

Nak tye ibu yg baru megndung dlm sebulan lebih blh ke minum air sulpi yg dkt 7E toGIF
14 Balas

kalau yg jenis yg bikarbonat tu kalau bole elakkan sebab akan sebabkan hb low. suami beli spite, sy minum seteguk dua ja dalam dua tiga hari mcm tu, hb dari 11 lebih turun pd 10. bahaya utk ibu dan baby. tapi mcm ibu2 lain kata, kalau memang dah teringin betul minum sekali ja pastu minum skit ja. jangan 1 cup 😄

Boleh je minum / makan apa2 but in moderate. Jgn berlebihan. Kalau boleh cukup utk sekadar merasa 😊 Tapi apa yg kita boleh makan la ye. Jgn tiba2 nak makan sabun eh no la 😂

9mo ago

baik tq sis

seteguk je dah la, tak elok air gas air gula tu.. 1 gelas slurpee tu ada lebih kurang 40g gula.. 1sudu kecik gula bersamaan 5g gula = 8sudu gula dah 1gelas slurpee tu

boleh awak, minum je tp jgn habis kan smua pulak sbb air tu manis sgt 😅 pastu make sure bilas balik dgn byk minum air putih ..

9mo ago

💯👍👍👍

boleh je buat rasa rasa..tapi jangan selalu ye..takut kena kencing manis pulak nnt..rasa sikit² it's okay

Alahai sedapnye la pula air slurpee tu... X minat Sgt. Tp sedap juga kadang2 tu. Hehehehe.

Nak makan ape makan je nak minum apa pon minum je tapi jangan berlebihan, sikit2 je da.

klu sye, ble kandungan da ats 3 bln bru berani nak cbe ape2..

boleh TAPI dua sedut je.hihi.maneh Sgt awal2 take care sis

ada lg ke air slurpe kt seven E . ritu pegi tkde pun🥲