Kena marah ke tak

#seriusnanya.. Saya sekarang tgh mengadung 4 bln dan blom membuat buku pink.. Adakah sya kan marah dengan nurse.. #ingintahu

16 Balas

saya dulu anak pertama taktau juga saya mengandung then bila misi tanya pasal period saya cakap je period tak teratur , dah biasa kadang sebulan dua tak mai period cek upt tak naik double line haha tu yang malas nak mengharap saya dah terbiasa , tak sangka pulak 2020 tuh pregnant usia baby pun dah 14w2d saya sendiri pun terkejut 😅 tapi syukurlah misi semua baik2 .. pregnant anak kedua ni pulak sebulan tak datang period pastu 23/4 cek upt naik double line hari isnin tuh terus g klinik cakap dekat misi yang saya pregnant haha alhamdullillah Allah permudahkan segala urusan .. ☺️ buka buku usia kandungan 10w saya pergi awal sebab saya ni bersalin anak pertama emergency ceaser nanti apa2 masalah senang doc/misi nak pantau .. lagi2 macam sis dah 4m kena bawa cepat2 sebab nak tau perkembangan baby dalam rahim kita ..

sya dulu pn da 5 bln bru buat.. sbab memang x tau mgandung...😂😂 time tu sya bgitau la sya x tau sya mgandung.. nurse tu bebel, klau da 1 bln lmbt period, trus dtg kat klinik.. cek.. katanya.. tpi mna sya tau.. sbab period sya memang x teratur..😂😂 klau kita dtg sbab lmbt period pn, bknnya trus dorg buat pregnant test pn..😏

2y ago

Sma jugak sis.. Period sya pun tak teratur

sis kena marah pun jz accept je, utk kebaikkan sis dan anak juga dari nurse. Semua ni pengalaman. Yg penting sis amik langkah utk tdk tangguh lagi walau mcm mana pun masalah yg membuatkan sis lewat. Jz go n open the book sis thats important to lahirkan anak di hosp kerajaan nanti. Lepas ni appt jz hadir tanpa skip

saya dulu 5bulan buat buku Pink, saya masa tu mengandung anak pertama .. masa tu saya taktahu pun saya mengandung .. nurse bising kejap je pastu oke daa .. saya pekak kan telinga jer.. asalkan sempat buat buku Pink..

Sy aritu bukak buku hamil 17 mggu..nurse Biasa la bebel je..Sbb kita dh lewat bukak buku ms tu😅😅..tp sebenarnye diaorg x mrh..Cuma risau dh lmbt sgt bukak buku pink tu..tu je la😅😅

buat appointment 4bln.. dpt tarikh bln depan lagi..pastu nurse bebel..hihi 5bln bru buat buku..minggu dpn terus minum air gula..kt selangor shah alam que byk..

Kena buat buku pink sebelum pregnant masuk 3bulan..kalau tak dgr jelahh nurse tu membebel 😂😌..tapi blh je ckp gn nurse tu yg sis xthu pregnant.

saya 6 bulan baru buka buku pink..vajap je baru tahu mengandung..nurse tak marah pon..asalkan sempat buka buku pink sebelum bersalin🤗

2y ago

tak sebab saya ambik perancang..pastu saya punya haid dah lama tak datang...tahu2 melekat..bila mengandung pon tak tahu..allah nak bagi rezeki..kita ambik je...

sye 21 mgu baru bukak buku pink sbb date tu je tarikh kosong. Lmbt booking. bising awal² tu je. pastu dah x 😌

xmarah la. saya 16w baru bukak buku. 1st appointment terus kene minum air gula, jmpa doktor, jmpa doktor gigi