36minggu belum ada tanda tanda.kepala baby 32minggu sdah dibawah.tapi belum ada tanda.tolong doakan

4 Balas

Pd sy klu 36w hrpan jgn kuar tanda. Sbb baby blum cukup matang. Sy slalu ckp dgn baby sy, bila masuk 37week boleh bg mama tanda utk kuar sbb time 37week ke atas baby dh matang, lega jg la klu time tu dh ade turun tanda. Sy skrg 36week, hrp2 klu nk kuar tanda tu biarla nx week, sy pn mmg plan start masuk 37week utk bykkn exercise/berjln agar mudah bukaan & jgn smpai kandungan overdue.

2y ago

Iyea..sy pn berharap dpt bersalin normal ☺️ maaf sy xde tips ape2 nk beri sbb ni pn kira anak 1st. Sblm ni sy gugur 2kali (20weeks & 12weeks). Sy hnya bykkn membaca, masuk free class online & follow ape2 page psl pregnancy & penyusuan etc. Ade byk org share cara2 exercise & ape boleh buat utk mudahkan bukaan. Sy ikhtiar je, harap menjadi la. 😊

masih ada 8 minggu lg utk sampai 40w. sis tenang sja ya. kalau sy lebih risau bila 32w sudah ada tanda nak bersalin sebab 32w tu masih pramatang. kalau 37w ada tanda bersalin baru la lega. tp kalau 38w belum ada tanda nak bersalin pun sy risau juga. sy ada gdm memang kena bersalin sblm due date.

2y ago

sy doakan sis. kawan sy bersalin 33w. baby kena masuk nicu sebulan lebih. air susu kering sendiri sebab tak dpt susukan baby. ibu pun tak boleh tinggal dlm ward,lepas tu setiap hari masa melawat hanya 5 minit ja. kesian juga sy tengok kwn sy tu

sy dh 37weeks 4days, doktor ckp sy maybe tak ade rasa contraction sbb baby sy floating takdapat masuk laluan sbb kepala dia besar. tanda nk bersalin mungkin kelua darah atau ketuban pecah je hm

inshaallah , banyak lakukan senaman paling penting jangan stress .. semoga dimudahkan urusan puan 🤲