Period lewat 8 hari.....full bf baby 4buln.....adakah berpotensi pregnant lagi😭....

6 Balas

Kalau full breastfeed jangan risau.. Tak datang period tu normal.. Saya dekat 10 bulan tak period.. Pernah datang period sekali ja la dalam 10 bulan tu selepas sebulan makan pil perancang.. Selepas beberapa bulan barulah nak makan pil perancang.. Tp sebulan ja bertahan sbb asyik terlupa.. Lps hbs period sekali tu dah tak makan pil sampai sekarang.. Mmg nak merancang.. Tp sebab musim covid ni mmg duduk rumah ja.. Keluar bila perlu.. Tp jgn ikut jejak sy.. Sebaiknya rancanglah ikut kaedah perancang yg ada.. Mungkin lepas ni amik suntikan 3 bulan tu..

Kurang pasti mommy. Mungkin iya, mungkin tak. Kalau tak positif, mungkin disebabkan hormone. Mommy kena buat test upt dulu ye. Semoga dipermudahkan urusan. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Semoga dipermudahkan urusan ye. Mudah2an Allah kurniakan apa yg terbaik untuk mommy sesuai dengan kemampuan mommy untuk memikulnya. Allahumma Aamiin 🤲🏻

ada ambil apa² perancang tak? kalau ada mybe sbb hormon terganggu sebb perancang tapi kalau tak tu boleh jadi pregnent, sebab saya pon mcm tu😅 tapi nasib ank dah 1tahun

itu biasa...Sya dulu lepas bersalin 3 bln tk period...ada sesetengah org hampir sethn baru period...ibu yg bf memang mcm tu...

3y ago

yaa sis....sy tahun 2019 mcm tu jugak lps bersalin period extend sbln kuttt ...cek2 double line....tu thun ni jdi tkut2

hi mommy². sy pun dah period ngam² anak msuk 8 bulan..sy pun tak period lagi dah lewat 7 hari dahh.. full bf jg risau 😌

ad amik apa2 perancang x?