Saya Preggy dah masuk 7 minggu.. alhamdulillah tak de alahan .. anda macam manan??

15 Balas

Alhamdulillah puam xda alahan. Saya mcm saya. Sebb sy tahu sakity morning sickness ni. Lagi2 bab muntah. So dr bujang lg minta doa dkt allah xnak ada alahan time mgndung. Alhamdulillah dah slmt melahirkan September 2020.♥️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Sy hari tu mnggu ke 8,9,10 teruk jgk alahan muntah, sampai g klinik. Dokter bg ubat gastrik n tahan muntah 😂. Nk mkn pun tk brp nk selera. Syukur la awk tkde alahan. Ni mnggu ke 11 dh tahan sikit alahan ☺️

dah tau pregnant minggu ke 6 baru alahan ade smpi laa usia kandungan 3bulan..pastu stop..masuk ke 4bulan, makan mcm biasa, dpt masak mcm biasa..suke masuk dapur nk memasak jo kojo eh😂😂

saya pun baru masuk 7 minggu. bab makan makin cerewet. tapi setakat ni tak muntah2 la cuma kalau makanan tak kena dgn tekak mmg takkn telan. makan sikit pun sbb fikirkan baby je.

cuma meloya je kadang-kadang. Sebab tu suka makan pedas dan menda yang masam-masam. kalau tak pregnant pun, memang kejadian nya dari dulu suka makan asam. 🤭

Sy pun nak masuk 7 minggu…so far ok xd alahan cuma cpt penat & kuat mkn…naik 2 kilo dah within sebulan

Sy haritu, 9w baru dtg alahan... Nasib dlm 2 minggu je... Lps tu selera mkn menjadi2, 3kg naik dlm sbln...

sama. tak da alahan, skrng da 12 week. 😀 kadang rasa mcm x pregnant lak bila xde alahan ni.

alhamdullilah..moga semuanya dipermudahkan #TAPactiveusers #TAPsupermoms

Saya pun sama. Dah 6 minggu. Kadang2 rasa betul ke pregnant ni 😂