Boleh saya tanya pendapat, ada apa2 kesan ke mandikan baby sebelum pkul 9 pgi utk baby umur 4 bulan.

2 Balas

biasanya orang tua akan marah kalau mandikan baby lambat😂saya pkul 8 pagi dah mandikan baby kadang² lmbt sbb kesian nak kejut dia tidur.Saya rasa tkde kesan apa² pun kalau mandikan lmbt ke awal ke. Yang penting jangan smpai tgh hari baru nak mandikan anak

Tak pernah dgr pulak. Selagi suhu air sesuai untuk mandikan baby sepatutnya tak akan ada masalah, kan? Ke ada pantang/adat orang Melayu larang mandikan baby sebelum 9 pagi? Maaf saya mmg tktau, sbb tk ambil peduli dgn adat yg tk kena dgn fikiran logik sy 😅