Hiii... Sy frst mom. Baby sy start lahir smpi skrg, mata sbelah kanan nya keluar byk tahi mata.

Serius mau tau, normal kah keadaan tu utk baby?

1 Balas

Masa baru lahir mmang baby saya byk keluar tahi mata. Smpai warna hijau2 kalau kluar. Kerap mmang asal keluar je mesti keluar lgi n lagi. Masuk bulan ke 2. Elok dh xda. Bersihkan dgn ball Cotton. Basahkan (saya pakai spray bottle) tiap kali keluar lap satu arah sahaja. Dari hidung kearah telinga. Jgn lap2 berulang kali pakai Cotton ball yg sama. Sekali lap 1 Cotton ball. Kerap urut bentuk "L" dari batang hidung kearah bawah mata. Tersumbat sbb baby masih kecik nnti dh besar sikit ok dh dia.. Tpi kena ambil berat la sikit jaga betul2 jgn sampai jd teruk. Sayang je x jaga mata anak tu..