Adakah biasa jika hamil tetapi sering lapar

Sering lapar sehingga boleh rasa muntah jika lambat makan..setiap 2 jam akan lapar..adakah itu kebiasaan semasa hamil?

2 Balas

ianya normal...bagi mengelakkan dr perut msuk angin dan alami gastrik..spnjng kehamilan ni puan perlu makan kerap tp dalam portion yg sikit..jnji makan..jgn skip..rs nk makan je ..makan je..even sikit... mg dpmudahkan segalanya..aamin

1y ago

most welcome 😉

Normal sis , mcm saya satu hari tu terlambat ambik breakfast then jalan² naik kereta terus pening mual n tak lalu nasi . sekarang dah okay sikit . selagi boleh makan makan jee sis . nanti alahan dah dtg seksa juga 🥴

1y ago

thanks sis ..rasa tidak biasa pula mula2..ingatkan gastrik hehe