Ibu saya ada 1 soalan

Sepatut nya klau dah 7 bulan dah boleh tau kan jantina bby..knp sya blum tau lagi..bila saya tnya dia ckp dlm 30 mnggu mcm tu baru dpt tau..sya pnya la exsted nak tau jantina dia..tapi hmm

10 Balas

Scan kt luar sis.. scan dkt kk mmg diorang pn x brani nk bgtau jantina baby kot trsalah, kang dia plk kte salahkan, dh mesin scan pn mcm zmn purba😆 pegi swasta ckp nk tngok jantina baby. Nt doc godek2. Minum air sejuk,mkn aiskrim atau mkn bnda masam sblum scan, nt baby gerak2 mudah nk tngok

2y ago

mesin scan zaman purba ni sy terima🤣🤣🤣🤣hahaha... sbb scan dekat swasta/hospital mmng clear... g kk scan2 x nampak apa🤣🤣hihi

ikut pengalaman saya anak pertama susah nak nmpk jantina dia sbb baby perempuan hujung2 dkat bersalin baru la nmpk. anak kedua dn ketiga scan 20w sdh nmpk jantina baby boy.. walaupn saya scan d hsptal kerajaan tdk terang tpi jelas kelihatan pistol dia🤭

sape yg ckp ni? scan kt luar seawal 18 minggu lg dah boleh tahu jantina. mungkin 30w tu sekali dgn 5d scan kot. kalau kk mmg dia scan tak kerap skrg, kalau takda masalah mmg dlm 2-3x je scan

2y ago

doktr yg cek sya yg ckp

Sy masa 18w dah thu jantina. Sy lambat buka buku pink sbb tak tahu pun pregnen. Time tu buka buku, time tu jgk bt scan, time tu jgk tahu jantina. Buat kat KK je. 3 kali dh scan.

7 bulan patutnya boleh nampak dah jantina baby. awak scan kat KK atau swasta? kalau doc KK yg cakap mcm tu, better awak pegi je scan kat klinik swasta. buat gender scan je.

Kat kk xyah nk brharap dpat scan , scan pon apa yg doc tngok pun taktahu. Gelap je😂 Sya scan kk 1 kali je itu pun doc nk konfirmkan pregnant ke x, lepastu tak dah.😌

Sy scan 16w pun dah nampak. Better awak scan swasta kalau scan kerajaan kelabu je nampak kepala je bulat. Yg lain tak nampak.

pergi klinik swasta la sis.. tunggu kk tu mmg ssh nk nmpk, screen zmn bila nth tu drg pakai ahaha

scan kt swasta sis..blh nampak dh jantina.. scan kk kdg2 doktor sndiri stress🤭

sis better scan kat swasta.. kerajaan mmng mcm tu.. jgn berharap sngt kat KK