Tak sempat ngidam

Sepanjang pregnant, mommies ada ngidam tak?. Saje nk share, sy 25w taksempat ngidam langsung. Sbb bila mcm terdetik kat hati nk makan itu ini kan,tak sempat bgitau eh tibe benda yg kita nk tu smpai dulu depan mata. Hehe. Paling first nak cempedak, luar musim kan susah nk dpt. Skali husb bwk balik kiriman mertua baru balik dri kedah. Dari awal pregnant, nk laksam blum sempat bgitau husb, eh pi rumah mertua, dihidangnya laksam. N byk lagi yg terlintas nk mkn kat fikiran semua smpai dulu sebelum sempat mintak. Cam semalam, nk tido tu rasa mcm pagi esok nk minta umi buatkan kuih kato, bgn pagi, kuihnya dh siap atas meja. Haha. Alhamdulillah. Syukur ye. Semoga mommies yg mengidam ssuatu, semua dpt merasa sebelum meletup ye.

2 Balas

Saya jenis mengidam pon tak de la bende pelik2. Kalau mengidam pon makanan yg boleh buat sendiri atau senang dapat. Dan kalau ada yg tak dapat tu saya jenis tak kisah. Okey je. Ada je sesetengah orang kalau boleh time tu jugak die mintak time tu jugak dapat. Saya paling2 time pregnant ni nak kari ayam mak buat. Tu je. Kalau orang lain buat saya makan je. Cume mesti nak mak punya jugak. Tak kisah la dapat bile. Seminggu lepas tu ke apa ke. Tapi tak de la paksa die buat. Cume kalau teringin tu just cakap kalau die ada buat kari ayam just bagitahu je. Sbb teringin nak makan.

saya pula takde mengidam apa apa langsung, kecuali hari2 nak minum milo ais hehe Alhamdulillah