packing baju bby and mommy

Hai mommies.. yg bersalin tahun ni bersalin kat gov, korang bwk baju bby bpe helai? ke bwk baju nk keluar wad je? 1st bby dulu tak sempat warded dah blh balik. #7monthpreggymommy #kemasbajubby&mommy

14 Balas

Baby bwk je baju 3 psg.. Pampes 10helai.. Sarung tgn / kaki.. Tisu basah.. Bedung.. Barut... Ibu bwk baju n seluar/kain batik shelai.. Tudung.. Brg mandi.. Pad.. Sluar dlm 4helai n baju dlm 1... Cawan / bekas air.. Myk angin..Kalo ikot pngalaman sy , bwk yg tu ja.. Skrg pn tgh brpantang hari 26... Msa dlm labour room nurse cuma minta bedung, pampes n baju je..

4y ago

masa dlam labour room nurse x mntk ea sarung tangan dgn kaki baby?

Wah .. ramai btul mommies yg nk bersalin... tahniah.. klu sy bwk baju baby 3 psng pun ok.. diapers bwk lbih..wet tissue.. mitten& booties.. sbb klu pg .. nnt baby akn mandi.. siapkn toiletries baby sekali... bedung.. sbb klu baby ngn ibu x de masalah.. sehari je duk ward..

Klu hosp gov..bawak 2helai dh cukup sis..lepas bsalin bby cume dipakain bju n pampers...kain bedung pun dri hosp...barut n srung tgn n kaki pun nurse x bg pakaikn...tp mayb lain hosp lain caranya...sy bsalin kt gov gak..hosp bru kt hkl..

2y ago

sis msti la kena pakai pampers.. baby pun sma jgk kena pakai pampers

Sy pn masi confuse mau bawa apa..ikut ja yg mcm ank first n second dluu..bawa bajuu bby 3pasang..skli pampers mitten sgala..bju sdri pla 1 pasang jaa..n lbih bawah apa yg ptt..bawah byk2 x larat hihi

Baju mommy utk balik je, tp extra pakaian dlm n pad. Baju baby 2 psg da cukup, bwk diapers extra, napkin, bedung n topi standby. If baby thn nicu pakai bju hosp just prepare wipes n diaper je.

Park sini, nak tahu jugak. Anak first so mmg takde pengalaman. Tak tahu sgt. Plan nak bersalin kat kg, tp last minute mcm tukar fikiran. Bersalin kat hkl kot, dah okay semua baru balik kg.

masa sy di htj seremban 3 psg ckup dh sbb sy ceaser warded 2 mlm.bedung, towel bwk tp x pakai pun sbb pkai yg hosp punya.tisu basah n pampers yg kene stndby lebih.

Saya pack baju sehelai je untuk keluar.. Baju baby sye standby 3pasang tapi pempers bnyak sebab baby baru lahir bnyak kali berak

bawak tuk balik dan extra 1 set je.. sebab dok hspital ada baju wad dah tuk ibu ngan anak.. pampers xpelah bawak lrbih

Saya sebab baju baby memang tak banyak, ada 6 pasang je semua, semua saya bawa. Baju, barut, tuala