TTC after miscarriage

Hi semua. Sesiapa yang pernah miscarriage, berapa lama ambik masa untuk ttc semula? Thanks.

13 Balas

Saya gugur bulan 2 , bawah 12minggu . Orang kata habis darah tu dah boleh bersama , cepat lekat , tapi , saya taknak camtu . Sbb takut kalau kita takjaga dalaman badan kita selepas gugur , risiko untuk gugur tu lagi meningkat . Saya nak jaga dalaman badan saya terlebih dahulu , saya pantang mcm orang bersalin 44hari . Lepas mental dan fizikal saya rasa kuat , saya dan suami decide untuk usaha semula . Alhamdulillah lepas 3 bulan , saya pregnant . Alhamdulillah Masya Allah . Sekarang saya 31w . Semoga Puan cepat dikurniakan rezeki zuriat yg sihat lagi ya ? Saya doakan semua yg menanti zuriat selepas keguguran , allah gantikan cahaya zuriat yg sihat dan sempurna ... doakan urusan saya bersalin zuriat ini dipermudahkan ya .. Amin ..❤️

1y ago

Alhamdulillah. amin2. terima kasih atas doanya. semoga dipermudahkan urusan puan bersalin nanti. 😊