Makanan Anda Semasa Sahur

Hi semua! Selalunya waktu sahur anda jenis yang makan makanan berat atau ringan/ringkas sahaja? Lain orang kan lain pilihannya? Admin alhamdulillah makan kurma boleh tahan sampai buka? Yang lain macam mana? Jom kongsikan dengan kami dan pengguna lain juga di ruangan komen, OK!

Makanan Anda Semasa Sahur
46 Balas

Saya flexible. Biasanya nasi, tapi bila malas nak masak / tak sempat/ tak nak makan nasi, roti pun boleh. Yang penting mesti makan kurma, air kosong yang banyak & pil habbatussauda.

Sahur aritu memg wajib mkn nasi. Bangun tido lapar sgt even malam dh makan bnyk. Tu bedal nasi sepinggan. Selalunya time xpregnant dlu minum nestum je dh ckup.

Waktu preggy pilih menu makanan berat sbb nk puasa bimbang baby lapar. Klu tak preggy byk minum air & mkn simple je 😉

dua2 😂😂😂 sy bantai semuaaa.. mknn berat dgn kurma dgn susu.. lepas sahur mcm badak dah..

Makanan berat.. kalau tak nanti lapar.. baby tendang².. kita juga yang tak selesa.. huhu kan?

Mknan berat..tp klu tljak tido smpi lmbt bngun,mnum air jk la

Sbb mnglmi berat bdan xnaik... Jadinya mkn nsi tu pn xlalu...

Mula2 amik makanan berat then akan amik kurma dan susu

makanan berat sebab lebihan berbuka..sayang nak buang

Makanan berat, tapi ada kurma dan air jugak. Hehehe