KICK EXPERIENCE

Hi semua...saya nk tnya pergerakan baby kita dalam kandungan dari minggu ke minggu akan berubah ke? saya dh 22 minggu sekarang cuma saya perasan kadang2 ada hari dia akan aktif sgt kadang2 slow je pergerakan dia...saya first mom jadi kurang tahu boleh ibu2 share pengalaman 🤔🤗

2 Balas

sy pn..alhamdulillah dh mula rasa gerakan dr 16w.tp lebih kuat pada 19 dan 20w..pnh nmpk 2x perut terangkat2 sbb baby kick/siku ..tp dlm masa 19 dan 20 weeks ni..ada je hari2 kurg aktif. sy pn risau .doa byk kt Allah dan ckp2 dgn anak..smga Allah hlangkan kgusaran kita..dpt rasa dia gerak walaupun sikit pn dh lega sbnrnya

Normal je ni. Tunggu baby makin besar, akan terasa lagi kuat. Start 28w baru start kira 10 kick baby