Cyst semasa hamil

Hi semua..nk tnya pendapat mummy2 yg penah ada cyst semasa hamil...adakah nnt cyst akn mngecuy sndri dlm tempoh hamil atau tetap kena berpantang mkn jugk utk elak membesar?

1 Balas

kalau mcm sy dlu .mkin naik minggu dan bulan kita pregnant ia makin mngecil dan mngecut..tp depends pd jnis cyst yg d alami... kalau yg alami dlm cyst cecair dia akan mngecut..kalau cyst yg lg satu sebaliknya...dan dlm ms yg sm jg pemakanan..dlu dkt wall sy ...sy ada share ttg pemakanan apa kita blh mkn dan tak..mcm suka makan telur ..dan telur tu protein kena kurangkan jgn mkn byk..sbb tu pun slh satu mknn yg blh sbbkn cyst bsr sbb protein .mcm nk mkn ayam jgn mkn part kepak dan peha sbb cucuk mcm doc pakar kata kalau nk mkn ayam gak..mkn ayam kg..tu lg better dr mkn ayam bandar....fast food pun kena kurangkn kalau xblh nk stop terus mkn...mknla sebulan sekali bg lepas rs teringin...... lg satu elak minum air soya atau apa shj yg ada soya..jgn stress...nnti akn sbbkn hormon kita trganggu.tu akn aktifkn sel2 ketumbuhan yg ada dan juga produk mengandungi kolegen pun xblh kita minum dan makan .tu pun punca blh aktifkn sel2 ketumbuhan yg lain dan sedia ada....nnti puan try tgk dkt wall sy..mg dpmudahkan segalanya amiin