hamil Dan cyst

Assalamualaikum..boleh bincangkan Tak pengalaman yang penah hamil Dan Ada cyst, saya baru hamil 5minggu Dan Ada cyst 3.2cm, harap semua boleh kongsi pendapat.. terima kasih

2 Balas

Saya awal pregnant haritu pun doc detect ada cyst pastu doc ckp kena tngok next appt tngok cyst makin besar atau baby makin besar. Kalau cyst makin besar kemungkinan kena operate mcm kakak saya mse kandungan baru lagi tp operate tu x jejaskn kandungan pun. Alhamdulillah. Kalau baby makin besar alhamdulillah cyst akn kecut sendiri. Mcm saya cyst kecut sendiri. Alhamdulillah. Kena positif sis. Jaga pemakanan.

waalaikumussalam. saya dulu pun ada right ovarian cyst sebesar 3cm. masa 4 bulan pregnant doc scan alhamdulillah cyst dh kecut sndiri.