Bantuan kata semangat

Hello semua....nak tanya..sy pregnant 7minggu tp bila scan dr. Ckp baru nmpk kantong je..n baru 5minggu... normal ke? Atau cm mna yer...risau..sb ini kandungan ke2...yg first pn gugur..dr. Pn x ckp bnyk..dia suruh scan lg 2minggu... #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

11 Balas

Normal sis..awal lgi tu klau 7 minggu pon. act 7 mnggu pon ada yg dh nmpak, ada yg belum nampak lgi..kecik sgt lg tu. kadang tu dah 10 12 minggu baru nampak betul jelas. Saya 8 mnggu dh nampak, itu pon kecik sgt. mgkin sebab saya bnyak mnum air dan than kncing sebelum nak scan tu, jdik nya nmpak jelas sgt walaupun kecik sgt 🤣. lg 2 mnggu sis nk g scan cuba la tips tu hehe..

lbih kurang mcm sy,scan kantung ad tp janin x ad,kantung pun kcik je,Dr ckp kmungkinan Kandungan x mnjdi atau awal lagi.dia bagi lg dua minggu, lpas dua mnggu g scan semula Alhamdulillah nampak janin dgn heartbeat sekali.time nmpk tu Kandungan sy baru 7w mcm tu.Insyaallah moga baik2 aje Kandungan awk think positive okay,acid folic jgn lupa mkn ..

prnh Ade pglaman yg sme sis .. smpai 14/15 week Bru real nmpk kantung kosong . lmbt detect dari awal mmg repeat scan . so kk mmg dh confirm kantung kosong dia srh refer hsptl .. smpai hsptl dia comfirmkn lg scan ikot bawah plk bila dh sure dia bg 2 pilihan sama Ade balik n tggu turun sndiri @ stay induce

sis cuba scan lg 12week+..tgk Mcm mne nnti..klu doctor ok dah nmpk.. ada perkembangan positif la tu.. tapi sebaliknya doctor masih ckp benda yg sama..lebih baik hospital UTK pemeriksaan lanjut. semoga sis sihat2 sejahtera baik2 saja n dipermudahkan segala urusannya😘👍💪🤲👌

sis relax la baru 7 minggu... tunggu 11 minggu....saya hampir hilang anak saya bila doktor kata kantung ada tapi nadi tiada ... menangis cheq oiii...dah la gugur sekali....lepas 11 minggu scan ada... alhamdulillah dah beranak pun....ni nak masuk no 2 pulak

ikutkan normal je. tp xsemua org sama. yg jd kt sy, kandungan xmembesar ikut mggu yg betul, org kata normal tp xjugak.. doc kata scan lg 2week, tp xsempat 2week sy keguguran dah. tp hrp baby awak ok je dlm tu. jgn risau2 ok. nanti scan lg 2week tu.

Sy pun sama 6w 6d kantung nampak tp kecik doc ckp mcm 5w mcmtu. Haha. doc suruh repeat scan selepas sebulan😅 tp sy think positif je. 1/2 ni sy repeat scan. skrg sy dh 7w 6d, hope so baik baik jelah🤲🏻

saya baru scan 7 minggu doktor kata kosong dan kata saya tak pregnant. tapi pakai upt klinik saya masih positif. doktor kata maybe tak jadi. saya rasa nak nangis

2y ago

nur fatin. saya harap sangat2 sis. bayangkan 7 tahun kawen ni masuk tahun ke8 umur pun dah 42 bila positif mengharap sangat2. semoga Allah jaga kandungan ni sampai masa scan nanti. hati saya kuat mengatakan saya pregnant.

ya btll..aku pn scan td 7w aku mnum air bnyk tahan kncing npk daaa.....

Kadang2 waktu subur tak menentu, boleh jadi proses lekat tu lambat