Juadah Di Hari Raya

Hello semua! Masakan apa yang anda suka ketika Raya Aidilfitri?? Mana tahu ada masakan wajib di pagi raya kan selain rendang dan lain-lain. Atau anda ada masakan atau resepi yang ingin kami kongsikan di aplikasi istimewa untuk Hari Raya? Jom kongsi dengan kami di ruangan komen!

Juadah Di Hari Raya
209 Balas

Suka smuanya.. Moga covid 19 segera berlalu supaya dpt raikan ramadhan dan raya tahun ni.. Tahun ni pertama kali beraya dengan orang baru dalam family 💕🤗

Lemamng nsi impit smbl sotong air tgn mak trsyg. .tp xkn ade lg smbl stong air tgn mak lps ny ..semua nya knangan. .😭😭. .al fatihah buat bonda ku. .

Ketupat & rendang. Harap sgt thn ni bole sambut bulan ramadan & hari raya dlm kedaan mcm dulu2.. Rindu bazar.. Rindu nk ziarah.. Cptla hbs PKP nii..

Mudah2an covid beransur hilang sebelum raya.. Seumur hidup kali pertama terasa hambar ramadhan dan raya kalau masih lagi wabak berlanjutan.. 😭

Saya makan lemang semalam sakit urat teruk la. Maybe angin kot 😪 urat bahagian belakang ni sakit dgn bahagian punggung. Suami 2 3 kali urut 😭

4y ago

Yela kan saya pun tak terfikir la ingatkan amik 6 keping ok je. Ye kena pantang dah, kalau tak naiya la jawabnya 🤦‍♀️

Kalau family saya; rendang, kuah kacang, nasi impit dan lemang mesti ada. Kalau family in law; ayam masak kicap, lontong, ketupat wajib ada

Selalunya mmg cari nasi impit n lemang cicah rendang la.. Menu wajib saya.. Nasi impit dgn rendang.. Bkn dgn kuah kacang hehe

Nasi himpit, kuah kacang, lemang & ketupat palas is my favourite. Tapi thun ni kena berpantang pulak. Baby may is coming😊

Setiap pagi raya kami akan buat sambal udang kertas, lontong, lemang, ketupat n rendang kerang..menu wajib ada setiap tahun

nasi impit + rendang , maigodd sedap nya , if raya 2 bulan , 2 bulan boleh hadap nasi impit dgn rendang je 😂😂😂