Jawab Trivia & Menang Hadiah Dari CleavaMama

Hi Semua! Jom sertai pertandingan menarik dari Cleavamama! Kami mencari 3 pemenang bertuah untuk memenangi 1x Baby Pillow and 1x Infant Pillow. Jom sertai di bahagian contest sekarang!

Jawab Trivia & Menang Hadiah Dari CleavaMama
53 Balas

Perbezaan antara “infant pillow” dan “baby pillow” ialah INFANT PILLOW Direka untuk mencegah flat head syndrome dan untuk menyokong leher semasa tidur. Sesuai untuk bayi 0-6 bulan. BABY PILLOW Melindungi bentuk kepala anak dan menyokong kepala anak semasa anak tidur. Saya ingin memenangi bantal premium ini kerana soft support technology yang digunakan bagi penghasilan bantal membantu bayi tidur dengan lebih selesa. Di samping itu, bantal clevamama juga bersifat hypoallergenic, pH balanced dan bebas toxin serta sangat sesuai untuk bayi yang mempunyai asthma dan alahan. Ibu mana yang tidak mahu yang terbaik untuk anaknya? Begitu juga saya. Saya menginginkan yang terbaik buat anak saya. Bantal yang selesa membuatkan kita tidur dengan selesa dan tenang. Apabila anak saya bangun, mood dia akan gembira kerana tidur yang selesa. Mood anak yg positif akan memberi kesan positif kepada mood saya juga. 😊 Instagram account: nurulrinn

Infant pillow used Soft supportive ClevaFoam® technology Protects baby’s head while they sleep, Breathable & lightweight, Reduced heat retention to prevent overheating, Low profile for head and neck alignment and support, Hypoallergenic, pH balanced & toxin free, Ideal for babies who suffer from asthma & allergies, Independently tested for harmful substances STANDARD 100 by OEKO-TEX®, Recommended for infants from 0 to 6 months while Baby Pillow has CERTIFIED asthma & allergy friendly™ by Allergy Standards Ltd, Reduced heat retention to help prevent overheating, Hypoallergenic, pH balanced & toxin free; makes it ideal for babies who suffer with asthma & allergies. The ClevaFoam Baby Pillow has been independently tested for harmful substances according to the strict global criteria of STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Recommended for babies 0 to 12 months. I want this pillow in order for my baby to have better and improve sleep💜

Baby Pillow - bantal yg direka khas bagi menyokong leher bayi dan mempunyai ketinggian yang sesuai untuk bayi Infant pillow : bantal yg direka khas untuk baby yg baru lahir bagi mencegah nb baby dari “flat head syndrome” (plagiocephaly) Kedua dua bantal ini amat penting untuk untuk tumbesaran bayi dengan selamat. Kerana tumbesaran bayi pada sentiap peringkat umur adalah berbeza dan cara penjagaan jugak berbeza. Saya ingin memiliki bantal ini kerana Clevamama adalah pilihan yang tepat bagi pengeluaran bantal infant dan baby pilow ia nya sesuai untuk digunakan bagi baby yg baru lahir sehingga baby meningkat usia. Saya percaya dengan memiliki bantal ini untuk anak pertama saya, saya tidak lagi runsing dengan tumbesaran baby saya yang akan dilahirkan. Disamping itu, bantal ini juga akan digunakan untuk anak anak yang seterusnya. 😍

Assalamualaikum..saya ingin mengemukan jawapan saya.. jawapan infant pillow : "Infant pillow" adalah untuk mencegah "flat head " yg sering terjadi dikalangan baby seperti kita dengari. Tujuan nya direka supaya dapat menyokong kepala dan leher bayi.Sesuai digunakan untuk bayi newborn sehingga 6 bulan.. jawapan baby pillow : "BABY PILLOW "adalah untuk bayi newborn sehingga 12 bulan.Ia direka untuk membantu memberi sokongan pada kepala dan leher bayi.. Disini saya ingin menyatakan bahwa kedua dua bantal tersebut berbeza namun kegunaannya sama...😊 saya berbangga menggunakan Theassianparent..Banyak yg saya dpt pelajari dan berkongsi..saya Berharap saya layak memenangi pertandingan ini..semoga ada rezeki anak saya.. segala jasa baik amat saya hargai... #DONEFOLLOWTHEASSIANPARENT

Perbezaan antara Infant Pillow dan Baby Pillow Infant Pillow direka dgn features khas iaitu memberi sokongan alignment rendah bagi posisi kepala dan leher bayi, bayi seawal usia newborn hingga 6 bulan boleh guna bantal ini. Manakala, Baby Pillow ada sarung bantal yang direka dgn "reverse zip" bagi mengelakkan zip dari terkena muka bayi. Boleh digunakan untuk bayi berumur 0-12 bulan bagi menyokong kepala, memberi keselesaan dan tidur yang lena kepada si kecil. Saya ingin memenangi Clevamama pillows kerana produk Cleavamama menggunakan teknologi ClevaFoam yg membantu sokongan pada kepala baby yang masih lembut dan mengelakkan Plagiochephaly (Flat Head Syndrome). Moga anak saya yang baru lahir bulan Mei ada rezeki dpt guna bantal ini 🤲🏻❤️ Instagram: @araaaaaa89

Infant Pillow - Recommended for infants from 0 to 6 months. - Designed to protect and support baby's soft round head and neck while sleeping on their back to prevent flat head syndrome. - Size is H 19cm x W 26cm x D 3.5cm. Baby Pillow - Recommended for babies 0 to 12 months. - Super soft, breathable, easy to remove outer cover has a reverse zip and machine washable too. - Designed to protect and support baby's soft round head and neck while sleeping on their back to prevent flat head syndrome. - Size is bigger H 23cm x W 40cm x D 3.5cm. I really want to win CleavaMama Infant & Baby Pillow for my 2nd baby coming soon. This is the best way for me as a mom to keep my baby sleep in comfort & safe mode. IG @wida_wahidah_suhaimi & done follow both🥰

Perbezaan antara infant pillow dan baby pillow adalah Infant pillow sesuai digunakan untuk bayi berusia 0-6 bulan - Boleh mencegah sindrom kepala rata - Memberi keselesaan kepada bayi - Dapat menyokong dan melindungi kepala dan leher bayi Baby pillow sesuai digunakan untuk bayi berusia 0-12 bulan - juga mempunyai fungsi yang sama seperti infant pillow tetapi baby pillow tidak mempunyai bentuk khas yang dapat bertindak untuk memberikan sokongan posisi alignment rendah pada kepala dan leher bayi. Saya ingin memenangi Clevamama pillow kerana saya mahukan yang terbaik untuk bayi saya dan saya ingin melindungi dan memberi keselesaan kepada bayi saya Tidak perlu risau lagi kepada Sindrom kepala rata dengan adanya Clevamama Pillow♥️ ig @nrn_naim

Perbezaan “infant pillow” dan “baby pillow” adalah bentuk dan saiz pillow yang memberi kebaikan mengikut kesesuaian umur bayi. Infant pillow mempunyai lekuk di bahagian tengah untuk mengekalkan bentuk kepala bayi dan mencegah positional flattening. Infant pillow sesuai untuk bayi 0-6 bulan. Baby pillow digunakan untuk menyokong leher bayi dan memberi keselesaan untuk bayi yang berumur 0-12 bulan. Kedua-duanya dapat membantu mencegah flat head syndrome dan ergonomik untuk bayi ⭐️ 🦋 Saya ingin memenangi kedua2 pillow ini kerana anak saya sudah menggunakan Infant Pillow Clevamama sejak lahir dan sudah tiba masa untuk bertukar ke Baby Pillow. Saya juga ingin hadiahkan Infant Pillow untuk adiknya yang bakal lahir. 🦋

Perbezaan antara infant pillow dan baby pillow adalah Infant pillow sesuai digunakan untuk bayi berusia 0-6 bulan - Boleh mencegah sindrom kepala rata - Memberi keselesaan kepada bayi - Dapat menyokong dan melindungi kepala dan leher bayi Baby pillow sesuai digunakan untuk bayi berusia 0-12 bulan - juga mempunyai fungsi yang sama seperti infant pillow tetapi baby pillow tidak mempunyai bentuk khas yang dapat bertindak untuk memberikan sokongan posisi alignment rendah pada kepala dan leher bayi. Saya ingin memenangi Clevamama pillow kerana saya mahukan yang terbaik untuk bayi saya dan saya ingin melindungi dan memberi keselesaan kepada bayi saya Tidak perlu risau lagi kepada Sindrom kepala rata dengan adanya Clevamama Pillow♥️

Perbezaan Infant Pillow dan Baby Pillow ialah: Infant pillow direka khas bagi bayi berusia 0-6 bulan, bagi menjaga kepala bayi baru lahir ketika mereka tidur dan mempunyai profil yang rendah pada bahagian kepala dan leher yang mampu memberi sokongan dan penjajaran pada bayi. Manakala, baby pillow direka khas bagi bagi berusia 0- 12 bulan. Penggunaan baby pillow mampu mencegah dan mengelakkan terjadinya sindrom flat head (kepala rata) kepada bayi yang baru lahir. Saya ingin memiliki bantal premium ini kerana ini adalah cahaya mata saya yang pertama. Semestinya setiap ibu mengimpikan yang terbaik buat anak yang bakal dilahirkan. Saya mahukan cahaya mata saya berasa selesa ketika tidur dan tidak mempunyai masalah flat head.